”Värdelös på att träna”

Sångerskan Gathania Holmgren, 22, berättar om sin scenskräck och hur hon håller formen utan att motionera.

Du medverkade i Idol 2007, hur gick det för dig?
-Det gick väl ganska bra. Jag kom nia av drygt 10000 sökande. Jag hade gärna kommit lite längre, men jag är nöjd.

Har Idol hjälpt dig som artist idag?
-Det var tack vare idol som jag fick möjligheten att jobba med dem jag jobbar med idag, så det var verkligen värt allt lidande man fick genomgå under Idol-tiden. För det andra fick jag lära mig vilka vinklar jag ser bäst ut i, jag fick jobba på min sociala förmåga, skapa goda kontakter, bättre scennärvaro och så vidare. Men nu var det väldigt länge sedan jag stod på scen, så jag är på helspänn hela tiden för jag har scenskräck.

Finns det något negativt med att bli kopplad till Idol?
-Nej, det tycker jag inte. Som sagt utan idol hade jag aldrig fått den här möjligheten. Tack vare idol jobbar jag med en av Sveriges främsta producenter, Jonas Von Der Burg och en jättebra manager, Victoria Ekeberg. Är redan signad i ett tiotal länder bland annat USA, UK, Polen, Frankrike med flera.

Vad är du aktuell med idag?
-Just nu väntar jag bara på att min första singel “Get It Out“ ska släppas.

Hur länge har du bloggat och vad skriver du om?

-Jag har bloggat i tre månader snart. Jag skriver om min urtrista vardag, haha. Det är så roligt att folk tycker att det är läsvärt. Men det blir väl snart lite roligare när singeln släpps.

Hur gör du i ordning dig inför ett scenframträdande?

-Jag försöker låta bli att äta för mycket socker några dagar innan, för att slippa finnar. Jag solar, sedan ser jag till att jag har riktigt gott om tid för smink och hår, men det brukar alltid bli stressigt ändå.

#IMG2-R#Tänker du på trender när du sminkar dig?
-Nej, verkligen inte. Jag älskar smink och har gärna väldigt mycket. Försöker variera mig när det gäller både färger och mode. Älskar glada 80-talet och glamrockens “rainbow-face“, ibland kör jag på 60-tals look med tunga fransar, eyeliner och bleka läppar, om man har bråttom är den sotiga looken något som alltid funkar.

Hur håller du dig i form?

-Jag har varit värdelös på att motionera på sistone, men jag springer ibland, ska börja dansa igen (har inte dansat på snart 4 år), sedan gillar jag långa promenader.

Följer du någon speciell diet?
-Nej det gör jag inte, jag äter det jag är sugen på, men jag har bytt ut pastan till fullkorn och äter mer än gärna extra mycket frukt och grönt. Men jag har aldrig varit en godistjej, jag köper hellre en sallad än en muffins om jag är ute och fikar. Sött är inte min favoritsmak.

Hur tar du hand om din hud?
-Ansiktet tvättar jag med sminkborttagning, ansiktsvatten varje dag, peeling 1-2 gånger i veckan. Ytterst sällan lägger jag en tea tree oil-mask. Jag använder alltid en lotion efter antisktstvätten, jag blir lätt torr och det syns verkligen på mig eftersom jag e brun.

Hur fåfäng är du?
-Det går inte att beskriva, var går gränsen för fåfäng? Ska jag på fest står jag en halvtimme framför spegeln, ska jag på jättefin fest tar det 1-2 timmar, ska jag ut på stan tar det en kvart och ska jag gå och handla slänger jag bara på lite rouge. Men jag tycker att det är viktigt att göra sitt yttersta av sitt yttre. Men sen finns de dem som ser bättre ut osminkade. Är det då fåfängt av dem att inte sminka sig?

Vad är viktigast-smink eller hår?
-Om man är snygg i ansiktet så spelar det ingen roll hur risigt hår man har, men det beror ju helt klart på tillfället. Men spontant är smink viktigare.

Finns det någon skönhets/hudvårdsprodukt du inte klarar dig utan?

-Hudlotion är det viktigaste i mitt badrumsskåp. Jag skulle bli helt tokig utan det, sedan känns det ganska viktigt att ha lite färg på kinderna också, så rouge och hudkräm.

Hur mycket pengar lägger du i snitt på make up per månad?

-Jag har jättemycket smink, så jag köper väldigt sällan något nytt. Men jag köper nog en ny hudlotion per månad och lypsyl, så ungefär 50 spänn.

Namn: Gathania Holmgren
Ålder: 22 år
Yrke: Sångerska
Aktuell med: Singeln “Get It Out“, som släpps i februari
Blogg: Toppbloggare på finest.se

Bildspel: ”Värdelös på att träna”

Bildspel: ”Värdelös på att träna”

Gathania Holmgren

Gathania Holmgren

[email protected]

2009-01-19 13:50:00

Publicerad: 19 januari 2009

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge