Boosta din hjärna

improveme.se

Du behöver inte ägna dagarna åt att lösa korsord eller läsa Nationalencyclopedin för att ge hjärnan en extra boost. Här är några enkla vanor du kan anamma.

Drick mycket vatten
Din hjärna består till stor del av vatten och behöver vätska för att fungera optimalt. Försök att dricka sex till åtta glas vatten om dagen och begränsa intaget av kaffe och alkohol.

Sov ordentligt
Det säger sig självt att om man lider av sömnbrist kan man inte tänka ordentligt. Minst sju timmars sömn, men helst åtta, behöver du varje natt. Har du svårt att få ordentligt med sömn under veckorna så försök att  åtminstone sova ikapp på helgerna.

Meditera regelbundet
Din hjärna behöver inte bara motion utan även vila. Försök att några gånger i veckan ta en paus för att meditera eller lyssna på en avslappnings-CD. Koncentrera dig på din andning och repetera gärna ett mantra, till exempel ordet “lugn“, för dig själv.

Sväng dina lurviga
Att dansa stimulerar många områden av din hjärna, enligt Men's Health. Strunta i hänga i baren nästa gång du är på krogen och bege dig ut på dansgolvet istället -eller testa ett danspass på gymmet.

Dra ner på tv-tittandet
Naturligtvis ska du inte sluta titta på dina favoritprogram på tv, men det där slötittandet när du bara inte orkar byta kanal kan du med fördel sluta med. Överdrivet tv-tittande har dessutom kunnat kopplas till Alzheimers.

Bildspel: Boosta din hjärna

Bildspel: Boosta din hjärna

[email protected]

2014-10-06 08:25:00

Publicerad: 6 oktober 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp