Så väljer du rätt gym

improveme.se

Att välja träningsanläggning kan låta som en simpel sak men det finns ett par punkter du bör tänka på innan du lägger vantarna på ett sprillans nytt gymkort.

Utbud, läge och priser är alla faktorer som spelar in när det kommer till att välja rätt gym. Vi listar det du ska tänka på när du gör ditt val.

Rätt område
Det första du ska tänka på är vilket område som passar dig bäst. Välj en anläggning nära jobbet eller hemmet -eller kanske både och? För lång resväg kan bidra till att du tappar motivationen och då kommer det sluta med att du ens tar dig dit.

Referenser
Hör dig för med vänner, familj och kollegor. Var tränar de? Är de nöjda med sina val? Fördelar och nackdelar med träningsanläggningarna?

Checka utbudet

Innan du beslutar dig för ett särskilt gym är ett tips att gå till de olika anläggningarna och be om en rundtur. Är det rent och fräscht? Är utrustningarna i bra skick eller hänger det en ”ur funktion-lapp” på många av dem? Det är inte heller roligt med väntetid, så ta en titt om det är kö till konditionsmaskinerna.

Fördelar och nackdelar
Ta reda på vad gymmen har för speciella förmåner och vad de erbjuder för olika typer av träningsformer. En annan viktig detalj är att kolla upp schemat för gruppträningsklasserna. Passar tiderna ditt schema?

Priser och avtal
Var noga med att läsa igenom vad som ingår i ditt medlemskap och ställ frågor om något är oklart. Ta reda på kostnader, förmåner, uppsägningstid, eventuella medlemsavgifter och dylikt.

Bildspel: Så väljer du rätt gym

Bildspel: Så väljer du rätt gym

[email protected]

2014-09-04 06:56:00

Publicerad: 4 september 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp