Träning och kaffe mot melanom

improveme.se

Kaffe + träning = sant. Åtminstone om man vill sänka risken för hudcancer. Ny forskning visar att kombinationen kan förebygga melanom.

Enligt en studie presenterad på American Association for Cancer Researchs årliga möte, så kan koffein kombinerat med träning minska risken för att utveckla hudcancer.

Forskare utsatte 160 möss för UVB-strålning, där de blev indelade i fyra grupper: en grupp fick vatten men ingen träning, en annan fick vattenblandat koffein utan träning, den tredje vatten och motionshjul (för att träna), samt den sista som fick koffeinvatten och motionshjul.

Efter att ha bevakat mössen i 14 veckor såg man att de möss som hade tillgång till både koffein och motionshjul hade 62 procent färre melanom-tumörer, som var 85 procent mindre i storlek, än de möss som varken fick motion eller koffein.

– Våra nuvarande forskningar visar att både koffein och motion minskade fettvävnaden hos mössen, säger Yao-Ping Lu, chef över förebyggande av hudcancer på Rutgers Ernest Mario School of Pharmacy.

– Inflammationer har tidigare kopplats ihop med ökad risk för cancer, och eftersom fettvävnad producerar inflammatoriska föreningar så pekar bevisen på att motion och koffein kan hjälpa till i förebyggande mot cancer, fortsätter Lu.

Vetenskapsmän tror att det här även kan fungera på människor, men ännu så har inga djupare studier kunnat fastställa detta.

Bildspel: Träning och kaffe mot melanom

Bildspel: Träning och kaffe mot melanom

[email protected]

2012-04-12 09:31:00

Publicerad: 12 april 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp