Lev ett stressfritt liv

improveme.se

Stress är oerhört skadligt för både kroppen och psyket. Enligt amerikanska studier drabbas kvinnor hårdare av mental stress och löper högre risk att drabbas av stressrelaterade hjärtbesvär än män. Här listar vi knepen som hjälper dig att varva ner.

Ge dig själv en timeout
När du befinner dig i en stressig situation, till exempel en deadline på jobbet, ge dig själv en paus. Ta en timeout och sträck på benen, drick ett glas vatten, ta en promenad runt kvarteret eller gå på toaletten. De får minutrar du förlorar på att pausa vinner du i förnyad energi.

Skriv en tacksamhetslista

Är din “att göra“-lista rekordlång? Väg upp den genom att också skriva en lista över 10 saker du är tacksam för i livet, tipsar MensHealth.com. Och kom ihåg att om du har mycket att göra på jobbet så är det ett tecken på att det går bra.

Fokusera på andningen
Under stressiga stunder är det lätt att andningen blir mer ytlig. Bryt detta genom att tänka på att andas djupt ner i magen. Ta en paus och fokusera endast på din andning i några minuter.

Gå till gymmet
När du har mycket att göra kan träningen kännas som ett extra stressmoment. Men försök att hitta en tid då det fungerar att träna -kanske på morgonen eller precis efter jobbet. Att röra på kroppen frigör må bra-hormoner och får dig att sova bättre om nätterna.

Ät vällagad mat
Stressiga dagar är det lätt hänt att vi slarvar med maten, småäter istället för att få i oss ordentliga måltider eller jäktar i oss snabbmat på språng. Men detta leder ofta till en ond cirkel där du istället blir mer trött och orkeslös. Försök att inte hoppa över måltider och begränsa snabbmatsbesöken till högst ett par gånger per vecka.

Bildspel: Lev ett stressfritt liv

Bildspel: Lev ett stressfritt liv

[email protected]

2014-09-22 06:54:00

Publicerad: 22 september 2014

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge