Äppelskal för muskler

improveme.se

Ett äpple om dagen är bra för magmusklerna. Forskning visar att äppelskal kan hjälpa till att öka muskelmassan hos möss.

Ett naturligt ämne i äpplskal kan hjälpa dig bygga muskler, visar en studie från University of Iowa.

Forskarna skulle se ifall de kunde eliminera genförändringar som sker vid åldersrelaterad muskelförsämring, och för att göra det så undersökte de fler än 1 300 molekyler på muskelceller. Deras mål var att hitta ämnen som förvränger genfunktion på ett sätt som hindrar muskelnedbrytning.

Ursolinsyra, en vaxliknande substans som också finns i skalet på blåbär och tranbär, fick högst resultat i labbtesterna.

För att ta reda på hur det fungerade utanför laboratoriet så injicerades ursolinsyra i undernäriga möss. Det visade sig att ämnet förhindrade nedbrytning orsakat av dålig kost, vilket liknar nedbrytning på grund av ålder.

När de injicerade ämnet i friska möss så hjälpte det istället musklerna att växa. Dessutom hade de lägre procent kroppsfett och bättre glykosnivåer än de möss som inte injicerades.

Varför sker detta?
– Ursolinsyra främjar aktiviteten av två olika hormoner som bygger muskler, förklarar Chris Adams, biofysiker på University of Iowa.

– Dessutom hjälper det till att förhindra genetiska förändringar som får musklerna att försvagas, fortsätter han.

Än så länge finns inga dokumenterade bevis på att samma effekt sker på människor, men det skadar inte att ta ett äpple ändå.

Bildspel: Äppelskal för muskler

Bildspel: Äppelskal för muskler

[email protected]

2012-05-17 08:38:00

Publicerad: 17 maj 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge