Köttfri veckodag

improveme.se

Att äta vegetariskt ibland kan spara dig pengar, men också ge en skjuts för hälsan. Här är fyra anledningar till att skippa köttet en gång i veckan.

1. Vikten
Recept som innehåller stora mängder kött kan innebära många kalorier. I vegetariska maträtter är grönsakerna det som ligger i fokus, och eftersom de innehåller mindre kalorier och mer fibrer så kan det göra dig mätt utan att lägga på dig så mycket vikt.

2. Fibrerna
Förutom fibrerna i grönsakerna så består vegetariska mål ofta av fullkorn, exempelvis quinoa, råris eller hirs. I och med att de är så fullkornsrika behöver du inte heller en lika stor mängd för att bli mätt.

3. Proteinet
Kött är en av de rikaste källorna för protein, men det är inte den enda. Om du äter vegetariska alternativ som nötter, bönor eller tofu får du fortfarande i dig din dagliga dos.

4. Hjärtat
Mättat fett och kolesterol går hand i hand med kötträtter, så om du är orolig för ditt hjärta så kan vegetariska maträtter vara ett hälsosammare val. Försök bara att undvika att använda mejeriprodukter med hög fetthalt.

Bildspel: Köttfri veckodag

Bildspel: Köttfri veckodag

[email protected]

2012-07-16 09:36:00

Publicerad: 16 juli 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge