Kolhydrater livet

improveme.se

Vore det inte bra om du kunde leva längre – tack vare det du äter? Tro det eller ej, men det går.

Det finns inget mirakelpiller som förlänger livet, men det finns mat du kan äta för att förbättra hälsan -och på sätt ge dig några år till att njuta av. Det finns exempelvis många typer av kolhydrater, en för varje måltid.

Frukost
Att äta havregryn till frukost gör att du känner dig mättare längre och är packad med fiber som är bra för hjärtat.

Lunch
Istället för ris kan du laga en kastrull quinoa och ha som bas i grönsaksrätter eller bara ersätta de kolhydrater du annars brukar äta. Precis som med havregryn innehåller det mer fiber och mättar bättre.

Middag
Fullkornsalternativ är generellt sätt bättre eftersom du inte behöver äta lika mycket för att bli mätt. Med fullkornspasta får du ungefär sex gram fiber per portion.

Snacks
Om du hellre vill ha ett lättare alternativ, typ snacks, så behöver du inte oroa dig. Popcorn är också en form av fullkorn, som innehåller tre gram fiber och en tredjedel av det rekommenderade dagliga fullkornsintaget, per portion.

Dessutom är popcorn packat med tre gånger så många hjärtskyddande antioxidanter per gram än vad kidneybönor innehåller, och fyra gånger mer än tranbär, enligt studier från University of Scranton.

Bildspel: Kolhydrater livet

Bildspel: Kolhydrater livet

[email protected]

2012-07-23 10:18:00

Publicerad: 23 juli 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge