4 tecken på att du är mobilberoende

improveme.se

Om du spenderar mycket tid med att titta på mobilen, eller ännu värre – tänker på den, kan du mycket väl vara mobilberoende. Improveme.se listar fyra varningstecken.

Mobiltelefonen har funnits i över 20 år och för var dag som går tycks vi bli mer beroende av den. 2008 rapporterades till och med fall av mobilberoende då två spanska tonåringar vårdades på mentalsjukhus då de inte kunde fungera normalt utan sina telefoner, skriver Metro.

Idag är telefonerna mer utvecklade och avancerade än någonsin och du kan i princip sköta allt från telefonen. Fjärrstyra elektronik, betala räkningar, hålla kontakt med vänner och bekanta, you name it. Men har det gått för långt? Här är fyra tecken på att du kan ha blivit mobilberoende.

Inbillad vibration
Känner du ibland att det vibrerar på låret eller i handen utan anledning? Då kan du mycket väl uppleva ringxiety, fantomvibrationer som orsakas av för mycket mobilhanterande.

Bakfylleångest vs. mobilångest
Din bakfylla består till största del, förutom huvudvärk, av ångest över pinsamma sms du skickade och alla samtal du ringde på fyllan igår. (Här utfärdas även en alkoholberoendevarning!)

Nervös av långsamma svar
Du kan inte förstå hur personen du precis skickat ett sms till dröjer flera minuter med att svara. Du själv svarar nämligen på sekunden.

Glömd telefon = Panik
Du har en stressig morgon och i all hast glömmer du telefonen hemma på nattduksbordet. Får du panik en stund för att sedan vända hem för att hämta den? Trodde väl det. Vi är få som klarar oss utan telefonen en hel dag.

Testa dig själv
Nästa gång du umgås med dina vänner kan ni testa vem som är mest mobilberoende genom att lägga ifrån er alla telefoner i en hög på bordet med skärmen nedåt. Om någon telefon vibrerar av inkommande samtal eller sms kommer antagligen personen som äger telefonen bli nyfiken på vem som hör av sig. Den som först ger upp och tittar på sin telefon lär därför vara mest mobilberoende.

Bildspel: 4 tecken på att du är mobilberoende

Bildspel: 4 tecken på att du är mobilberoende

[email protected]

2013-09-27 07:10:00

Publicerad: 27 september 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp