Gör din juice till en vitaminbomb

improveme.se

Aldrig har det varit så trendigt att dricka juicer. Frukt och grönt pressas så att det står härliga till. Men vilka ingredienser bör du blanda för ett maximalt vitaminupptag? Här följer några tips!

Juicer är tacksamma drycker då man lätt får i sig många vitaminer och antioxidanter på en och samma gång. För många är apelsinjuicen en självklar del av frukostbordet. Men varför inte piffa till den lite? Har du en egen juicepress hemma är det inte något problem.

En mjukstart
För dig som vill ta ett steg i taget kan det kanske räcka med att slänga i några myntablad tillsammans med apelsinerna i maskinen. En bit ingefära kan också vara en bra idé då den både tillför spännande smak och förser juicen med massa antioxidanter. Ingefära sägs även förebygga högt blodtryck, hjärtsjukdomar och bröstcancer.

Våga prova
Vill man ta sitt juicepressande ett steg längre så fungerar även grönsaker och rotfrukter utmärkt att pressa. Morotsjuice är ingen nyhet men har du någonsin druckit juice gjord på rödbeta eller selleri? Ren juice gjord på dessa ingredienser är kanske ingen hit för den ovane. Men det räcker ofta med en liten bit av till exempel en rödbeta för att frukostjuicen ska få en härlig röd färg. Dessutom tillför den ämnen som stärker ditt immunförsvar och gör kroppen mer motståndskraftig mot infektioner. Blanda med äpple- eller apelsinjuice.

Tänk på kombinationer
Vissa frukt- och grönsakskombinationer är ”bättre” än andra. Blandar du en juice på broccoli och apelsin så tar kroppen upp mer av järnet i broccolin än vad den skulle ha gjort om du bara drack ren broccolijuice. Detta på grund av att apelsinen innehåller c-vitamin som förbättrar kroppens förmåga att ta tillvara på järnet .

Var försiktig
Frysta frukter och bär bör man vara en aning försiktig med. På senare tid har det spekulerats i huruvida Hepatit A kan spridas via dessa. De kan även vara något svårare att pressa då de inte vätskar lika bra som färska frukter och bär.

Var medveten

Vill man tänka på miljön så är det en god idé att pressa närodlade frukter och grönsaker som det är säsong för. Just nu översköljs vi med äpplen, plommon och morötter så passa på! Införskaffa en juicepress och ett kilo frukt och grönt så ska du se att du aldrig återvänder till affärens juicehylla.

Bildspel: Gör din juice till en vitaminbomb

Bildspel: Gör din juice till en vitaminbomb

[email protected]

2013-10-10 11:52:00

Publicerad: 10 oktober 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp