Här är vitlökens oväntade fördelar

improveme.se

Alla vet att en maträtt blir betydligt godare och mer smakrik om man adderar lite (eller rejält med) vitlök. Men få har nog koll på att de har fler användningsområden än så. Här är mirakellökens oväntade egenskaper.

Vem hade kunnat ana att vitlöken har fler användningsområden än att krydda till en pastasås? Faktum är att den bland annat kan avvärja urinvägsinfektioner och förebygga cancer.

Avvärjer urinvägsinfektioner
Det är inte bara tranbärsjuice som på naturlig väg kan hjälpa dig bli av med en urinvägsinfektion. En kost rik på vitlök kan också hjälpa tack vare dess naturliga antibakteriella egenskaper.

Kan motverka cancer
Finhacka löken i förväg nästa gång du lagar mat. Dietister vid det amerikanska institutet för cancerforskning upptäckte nämligen att den behåller en tredjedel mer av sina cancerbekämpande svavelföreningar om löken får vila i tio minuter innan den värms upp i stekpannan, skriver Health.com.

Bekämpar fotsvamp
Vitlök i kombination med kryddnejlika och olivolja kan fungera som huskur mot fotsvamp. Koka ihop alltihop och låt svalna innan du stoppar ner fötterna i blandningen.

Angriper förkylning

Mikra två oskalade vitlöksklyftor i 25 sekunder när du känner minsta tecken på förkylning. Låt klyftorna svalna och ät dem utan skal. Vitlökens svavelföreningar hjälper till att bekämpa infektionen och stärker immunförsvaret.

Bildspel: Här är vitlökens oväntade fördelar

Bildspel: Här är vitlökens oväntade fördelar

[email protected]

2014-03-12 16:24:00

Publicerad: 12 mars 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp