Tecken på att du äter din frukost fel

improveme.se

Har du verkligen tid att koka ägg varje morgon? Inte vi heller. Här är åtta praktiska tips som förenklar vardagen.

Frukosten är en komplicerad historia. Trots att det är den enklaste måltiden att laga, så lyckas många ändå göra fel. Vi har samlat tipsen som kommer att förändra din morgon. Undvik följande frukostmissar: 

1. Öppna nya flingpåsen uppifrån
Gör så här istället: Vänd på påsen eller hela paketet innan du öppnar det. På så sätt fördelas de större bitarna och du kommer inte att behöva sitta med en skål full av smulor när påsen börjar att ta slut.

2. Du dricker juice
Visst, du behöver vätska för att klara dagen och speciellt efter en lång natt. Då kanske du inte tänker på att ett vanligt glas juice innehåller ca 22 gram socker. Även om du väljer att dricka en färskpressad apelsinjuice så innehåller ett glas ca 110 kalorier. 

3. Du mixar din smoothie med is
Även om isen gör att portionen upplevs större så kan den få en god och fruktig smoothie att smaka för mycket vatten. Frys istället själva frukten för en naturligt isig konsistens.

4. Du äter yoghurt med sked
Testa att sticka in en glasspinne genom locket av yoghurten (om det är små paket) och sedan frysa in dem. Nästa morgon har du en yohurtglass på pinne som du kan äta på väg till jobbet.

5. Du lagar pannkakor på spisen
Om du inte lagar pannkakor till ett större sällskap så är det sällan värt mödan och röran. Slipp kaos i köket genom att istället hälla i smeten i en liten kopp eller form som du mikrar i någon minut. Höll sedan över sirap, bär eller annan valfri godsak innan du avnjuter världens fluffigaste pannkaka.

6. Du häller upp mjölken innan flingorna

Dels är det svårt att se hur mycket mjölk du har i skålen, sedan slutar det nästan alltid med att du har massa mjölk kvar i skålen när flingorna är uppätna. Häll därför alltid upp flingorna först med en skopa.

Bildspel: Tecken på att du äter din frukost fel

Bildspel: Tecken på att du äter din frukost fel

[email protected]

2014-09-10 12:10:00

Publicerad: 10 september 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp