4 orsaker till att börja på yoga

improveme.se

Försöker du börja träna, men avskyr att springa eller lyfta vikter? Då kanske yoga är något för dig.

Träningsformen är känd för att förbättra flexibiliteten och hålla dig stressnivån nere, men det finns fler anledningar till att börja med yoga. Nedan listar vi fyra, lite okända, anledningar till att skriva upp dig på nästa yogapass.

Mindre matsug
I en studie där 15 500 normalviktiga personer tränade 30 minuter yoga varje vecka under en fyraårsperiod, så upptäckte man att alla hade lagt på sig nästan två kilo mindre per år. Det här sker troligtvis för att yogan skapar ett närmare band mellan kropp och själ, vilket gör att utövaren kan stå emot matbegär lättare.

Färre sjukdomar

Yoga kan förbättra kolesterolnivåerna och blodsockret, enligt en studie i Journal of Alternative and Complementary Medicine. Forskare tittade på värdena hos personer med olika sjukdomar, exempelvis kärlproblem och diabetes.

De jämförde siffrorna före och efter att deltagarna började med yoga, och efter bara åtta dagars yogautförande så var resultaten bättre.

Friskare graviditet

En annan undersökning i samma magasin visar att yoga kan öka chanserna för en lyckad förlossning.

De 335 kvinnorna som deltog lade till yoga i sina rutiner, ungefär vid graviditetens mitt. Samtliga fick en bebis närmare normalvikten och mindre komplikationer vid förlossningen, än de som inte utförde träningsformen.

Bättre sex
För att bli gravid krävs emellertid något annat -sex. Många yogapositioner skickar blod direkt till bäckenregionen, vilket ökar känsligheten och lusten. Positioner som stärker bålen kan dessutom förbättra orgasmen eftersom det även stärker musklerna kring just bäckenregionen.

Bildspel: 4 orsaker till att börja på yoga

Bildspel: 4 orsaker till att börja på yoga

[email protected]

2012-09-11 09:17:00

Publicerad: 11 september 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp