5 yogatips för dig som är nybörjare

improveme.se

Har du funderat på att ge yoga en chans? Bra idé! Improveme.se guidar dig till hur du ska tänka innan ditt första pass och varnar för de värsta fallgroparna.

Yoga är inte världens enklaste träningsform och det kan kännas obekvämt att dyka upp som nybörjare på ett pass bland ett gäng vana (och viga) utövare. Här är tipsen för dig som funderar på att inta position på yogamattan.

Skala av
Om du har långt hår är det en bra idé att sätta upp det i en fläta eller lös tofs för att slippa distraheras under passet. Att ta av sig klockor och smycken är också en bra idé.

Skippa onödiga utgifter
Många tror att yoga kräver en viss outfit, specialutformade för ändamålet, men så är givetvis inte fallet. Du kan utöva yoga i kläder du antagligen redan har i din garderob. Undvik de allra slappaste kläderna och satsa på lite tightare plagg. Då underlättar det för din lärare att justera din pose om du står på fel sätt.

Drick ordentligt
Ta med dig en rejäl flaska vatten in på passet och se till att dricka upp den. Yoga är ofta mer krävande än vad du tror och då krävs vatten både innan, under och efter träningen.

Stå inte längst fram
Är du nybörjare kan det vara en god idé att placera dig längre bak eller i mitten av rummet. Då blir det lättare att hänga med och du kan iaktta vad alla andra gör. Ett annat tips är att stå nära en vägg att ta stöd mot vid extra svåra balansövningar.

Ta det lugnt
Personer med lågt blodtryck bör tänka på att gå upp långsamt i övningar där du har huvudet mot golvet. Annars är risken för yrsel stor. Om du ändå blir yr bör du placera dig i positionen ”barnet” med framsidan av underbenet och huvudet i mattan. Andas lugnt till du känner dig bättre.

Bildspel: 5 yogatips för dig som är nybörjare

Bildspel: 5 yogatips för dig som är nybörjare

[email protected]

2013-09-04 09:35:00

Publicerad: 4 september 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp