Främsta anledningarna till att träna

improveme.se

Förutom att du får en snyggare kropp finns det mängder av skäl till att ta tag i träningen på riktigt.
Vi listar de 6 bästa anledningarna.

Att du efter några veckors motionerande ser resultat på din kropp är såklart anledning nog att börja, eller fortsätta hålla igång dina träningsrutiner. Men ibland krävs det mer motivation än så för att orka pallra sig ut i joggingspåret eller ta sig iväg till gymmet.

1. Förbättrar humöret
Ett intensivt träningspass är som en boost för ditt dåliga humör. Det kan nämligen frigöra endorfiner och minska stress vilket gör att du känner dig gladare och mer avslappnad.

2. Du sover bättre
En färsk sömnstudie visar att 67% av alla motionärer sover bättre än de som inte tränar. Och det spelar ingen roll om du rört på dig på morgonen, på dagen eller sent på kvällen, skriver Women’s Health.

3. Minskar cancerrisken
Vilken typ och hur mycket träning som krävs är ännu inte säkert, men forskare har upptäckt att fysisk träning anknyter till en lägre risk för bröst- och livmoderhalscancer.

4. Det laddar batterierna
Motionerar du två till tre gånger i veckan kan det öka dina energinivåer med 20 procent och minska tröttheten med 65 procent. Det ökar nämligen din ämnesomsättning vilket även ökar produktionen av hjärnans kemiska dopamin vilket får dig att känna dig mindre trött.

5. Ökar självförtroendet
Bara vetskapen om vad du är kapabel att klara av med hjälp av orken får din egen kropp kommer ge dig självförtroende som smittar av sig på andra delar av ditt liv.

6. Du presterar bättre på jobbet
Det finns en orsak till att många företag har ett gym i anslutning till kontoret. En studie som publicerades i tidskriften Population Health Management visade nämligen samband mellan motion och ökad produktivitet i arbetet.

Bildspel: Främsta anledningarna till att träna

Bildspel: Främsta anledningarna till att träna

[email protected]

2014-06-23 12:49:00

Publicerad: 23 juni 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp