Supermodeller blir superförebilder

improveme.se

Christy Turlington Burns, Toni Garrn och Liya Kebede är fotomodellerna som frontar Lindex nya kampanj som fokuserar på inre skönhet. Kampanjen vill få oss att öka medvetenheten och öka vårt engagemang i såväl stort som smått.

Att fotomodeller är vackra på utsidan är det nog inte många som säger emot. Deras skönhet inspirerar tusen och åter tusentals kvinnor att kämpa med hur de ser ut, för att kanske komma i närheten av dessa modellers yta. Det ligger nära till hands att tro att dessa tjejer lever i sus och dus med champagne och glamour. Men för Christy, Toni och Liya kombineras det glammiga med jordnära arbete för olika organisationer. Toni Garrn är till exempel ambassadör för Plan international och Liya Kedebe jobbar för Världshälsoorganisationen (WHO).

-Jag har lärt mig att det som spelar roll är vad man gör, hur man gör det och vad man gör med det man har. Jag är den jag är, och jag gillar att den här kampanjen skapar en plattform för oss tre kvinnor – Toni, Liya och mig. Vi befinner oss i olika stadier av våra karriärer och vi gör alla mer än bara modelljobb. Kampanjen är ett positivt exempel som visar att vi alla är, och har kapacitet att göra, mycket mer än det som syns på ytan, säger Christy Turlington Burns.

Kampanjen som börjar den 18 mars kommer att stödja dessa tre organisationer: Every Mother Counts, Liya Kebede Foundation och Plan Internationals Because I am a Girl.

Bildspel: Supermodeller blir superförebilder

Bildspel: Supermodeller blir superförebilder

louise.flinck@improveme.se

2015-02-17 16:01:00

Publicerad: 17 februari 2015

Undvik hårsynderna

Se över dina hårvanor