Vi som förstorar brösten

Myterna om en bröstförstoring är många.
Därför är det extra viktigt att ta reda på hur själva ingreppet går till. Det är först då du kan fatta ditt viktiga beslut.

Alla har hört talas om bröstförstoringar. Inte minst på grund av medias fascination för dessa ingrepp i samband med olika kändisar. Men vet vi egentligen exakt vad en bröstoperation innebär? Med tanke på tidningarnas ständiga fokusering på själva resultatet är det inte så förvånande att vi kanske inte känner till hur själva ingreppen går till.

När det kommer till processen, hälsoriskerna och kostnaden är de flesta ganska ovetande. Men det går inte att bara att stirra sig blind på hur operationen blir efter den är klar. Att sätta sig in i de olika stegen på vägen dit är minst lika viktigt. På det sättet kan man sedan fatta de avgörande besluten på ett korrekt sätt.
Det bästa är att tänka igenom varför man egentligen vill operera brösten. Oavsett om det gäller en förstoring eller förminskning. När man väl har bestämt sig ska man söka sig till en professionell klinik där man kan få ytterligare rådgivning innan ingreppet.

En förutfattad mening är att bröstoperationer mest görs av bystiga glamourmodeller. Media vinklar gärna sina reportage på bystiga dokusåpastjärnor, men i själva verket görs de flesta ingreppen på helt vanliga tjejer. Och det handlar allt mer sällan om att få en byst som exempelvis Jordan eller Linda Rosing.

Istället är det skönhetsförbättringar, exempelvis efter en graviditet som ett av de vanligaste ingreppen.
Något som inte alltid bara har med utseendet att göra, utan som även kan ha stor betydelse för ens självkänsla som individ.

[h1″>Få svar på dina frågor[/h1″> 
På improveme.se kan du när som helst fråga vår expert Jan Jernbeck, plastikkirurg på Akademikliniken, om råd och tips gällande bröstingrepp:
Ställ din fråga till Jan Jernbeck här!

Bildspel: Vi som förstorar brösten

Bildspel: Vi som förstorar brösten

2008-04-10 05:55:00

Publicerad: 10 april 2008

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge