“Fåfänga är hälsosamt“

Tv-doktorn "Dr Åsa" berättar om sin fåfänga, jobbet som plastikkirurg och skönhetsoperationen hon kommer att göra – om den behövs i framtiden.

Hon blev känd som “Robinson-Åsa“. Idag har hon en helt annan titel: “Dr Åsa“.

Som utbildad läkare, programledare för SVT:s succéprogram “Dr Åsa“ och krönikör i Dagens Medicin vill Åsa Vilbäck göra hela svenska folket mer hälsosamt

Det är dock plastikkirurgi hon valt att fokusera på, ett område där hon känner att hon kan vara till hjälp.
-Jag jobbar inte på privat klinik med skönhetsoperationer utan med rekonstruktiv plastikkirurgi. Det vill säga jag bygger upp bröst på kvinnor som haft bröstcancer och hjälper människor med brännskador. Gör jag ett bra jobb kan det göra under för den människans välmående. Absolut roligaste läkarjobbet! säger Åsa Vilbäck till tidningen Amelia.

Att skära i folk på arbetstid är “faktiskt kul“, menar Åsa.
-Fast plastikkirurger är helt klart ett eget släkte, alla är lite småknäppa, säger hon till tidningen.

Sitt utseende bör man bry sig om, anser hon. Det är inte ytligt, utan ett tecken på god hälsa.
-När man slutar bry sig om hur man ser ut, att man är ren och har kammat håret, så tror jag inte att man mår bra och man tappar i självkänsla. Fåfänga är ett uttryck för självrespekt om du frågar mig. Sedan är det inte så att jag ägnar hela mina dagar framför spegeln.

Precis som hon berättade för improveme.se i november säger Åsa Vilbäck att hon inte själv gjort några skönhetsoperationer, men att hon kan tänka sig att fixa till huden runt ögonen i framtiden.
-Om jag får stora påsar under ögonen eller hängande ögonlock när jag blir äldre kommer jag att ta bort några skinnslamsor för att känna mig piggare och gladare, säger hon till Amelia.

Hon tillägger:
-Den här överdrivna plastikkirurgin som utvecklades på 80-talet, där folk försöker se plastikopererade ut med jätteläppar och ännu större bröst, förstår jag däremot inte.

[color=#81a757″>Läs improveme.se:s intervju med “Dr Åsa“ här!

Bildspel: “Fåfänga är hälsosamt“

Bildspel: “Fåfänga är hälsosamt“

malin.lundblad@improveme.se

2009-01-29 10:36:00

Publicerad: 29 januari 2009

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep