“Bara man håller sig fräsch“

Vad är skönhet för dig?
-Min flickvän, en cola och någon typ av fet, hjärtinfarktsframkallande hamburgare.

Hur mycket tid lägger du ned på ditt utseende varje dag?

-Det beror verkligen på. Jag var nog betydligt mer fåfäng för några år sedan, men nu har jag förlikat mig med mitt krulliga hår. Det finns inte så mycket mer att säga att att jag typ försöker duscha lite då och då. Men jag gillar hudvårdsprodukter, så det blir väl en tio minuter på kvällen.

Hur ser din morgonrutin framför spegeln ut?

-Min morgonrutin är att välja mellan ett av dessa tre alternativ: borsta tänderna, äta frukost eller duscha. Eftersom jag anser mig vilja vara human mot mina medmänniskor blir det i regel att jag borstar tänderna. Men de dagar jag hinner eller vet att det gäller att se bra ut så använder jag en duschkräm från Biotherm, ansiktstvätt från Exuviance och en grym ansiktskräm som även den är från Exuviance, deo från Lacoste eller något liknande och parfymen ”Allure” från Chanel… och så resten av Patric Batemans morgonritual (American Psycho).

Vad tror du det beror på att många verkar tycka att manlig skönhetsvård är lite tabu?
-Är det fortfarande tabu? Jag tycker det känns självklart att man på något sätt äger fler hudvårdsprodukter än en tvål. Någon typ av ansiktskräm måste ju nästan alla killar i Sverige äga nu för tiden?

Varför är det OK för tjejer att vara fåfänga, men inte för killar?

-Jag tycker inte att det är så att tjejer får vara ”fåfänga” men inte killar. Däremot tror jag att det är mer accepterat att tjejer kan vara ”väldigt fåfänga” medan killar får nöja sig med att bara vara ”fåfänga”.

Du bor i London just nu -hur ser marknaden för manlig skönhet ut där jämfört med den i Sverige?
-Eftersom London är en sjukligt stor stad så är naturligtvis utbudet enormt. Allt finns och det finns alla möjligheter i världen att få tag på avancerade skönhetsprodukter för killar. Däremot tror jag att intresset är större i Sverige. De riktiga engelsmännen vill hellre se ut som Wayne Rooney än Jude Law.

Lägger män ned tillräckligt med tid på sitt utseende?
-Det är en väldigt tunn linje mellan vad som är ”lagom” och vad som är ”för mycket” när det gäller manlig fåfänga. Bara man håller sig fräsch kommer har man kommit väldigt långt. Jag tycker att less is more när det gäller hårprodukter och smink för män. Men överlag är det många som skulle kunna styra upp sig enormt bara genom att ägna tre extra minuter om dagen på sitt utseende.

Killar brukar ofta säga att de föredrar då tjejer är naturligt sminkade -stämmer du in i detta?
-Jag är verkligen en sådan som gillar naturligt sminkade tjejer. Min tjej är till vardags väldigt snyggt, cleant och sparsamt sminkad. Natalie Portman som jag tycker är den snyggaste kändisen är en bra förebild för naturlig sminkning. Framförallt i Garden State. Anledningen till att jag tror att killar överlag säger sig gilla naturligt sminkade tjejer är för att den här ”brun-utan-sol-hypen” mest får tjejer att se ut som indianhövdingar från gamla Tintin-album och att många som är väldigt, väldigt sminkade tenderar att se exakt likadana ut.

-Dessutom tror jag att många killar tycker att naturligt sminkade tjejer är guldkorn eftersom man då vet hur tjejen faktiskt ser ut så att man inte chockas en helgmorgon då man inser att den superstylade tjejen man raggade upp på lördags kvällen, på söndags morgonen ser ut som ”ringaren i Notre dame”. Själv använder jag mig av “blek-utan-sol“, det går jättebra. Jag har varit transparant i 20 år.

Hur håller du dig i form?

-Jag är gammal fotbollskille och på den tiden fick man ju sin beskärda del träning. Det var fantastiskt för om jag skulle missa en träning så ringde telefonen och en arg tränare skrek att jag var en ”jävla idiot som borde skämmas”. Tro det eller ej, men jag saknar verkligen det. Att gymma är inte riktigt samma sak som att vara en del i ett lag.

-Men jag försöker att träna två-tre gånger i veckan. Jag har missat de senaste 900 gångerna. Nej, på riktigt, målsättningen är två-tre gånger i veckan. Då tränar jag mest på cykel, roddmaskin eller löpband. Jag har inget intresse av att bli ”biffig”, jag vill bara inte se ut som ”Dunderklumpen”. Jag vill kunna äta den hemska kost jag äter utan att svälla.

Har du testat några skönhetsbehandlingar?

-Absolut. Min mor har någon förkärlek till olika typer av behandlingar och tvingar jämnt iväg mig på ansiktsbehandlingar, fotvård, massage och grejer. När jag var yngre så tyckte jag att det var hemskt att gå till en salong och få porerna misshandlade men nu tänker jag bara ”fuck it, det är bra för hyn”.

Finns det någon produkt som du vill rekommendera andra män?
-Jag rekommenderar gärna ” Exuviance purifying cleansing gel” och ”Exuviance essential day fluid” som är de bästa skönhetsprodukter jag testat. Samt Decléors raklödder för den med känslig hud.

Om du skulle ge bort en skönhetsprodukt till en känd person -vad skulle du ge bort och till vem?

-Jag kan tycka att alla killar som någonsin satt sin fot i en dokusåpa, Patrik Ekwall och Christian ”Chippen” Wilhelmsson har mycket att jobba på i stilväg. Så det är svårt att säga vad de ska börja med.

Namn: Johannes Hobohm
Ålder: 20 år
Ort: Temporärt boende i London, annars Stockholm.
Familj: Mamma & Pappa, tre bröder och flickvännen Clara.
Aktuell: Som killbloggare på VeckoRevyn.com ([url”>http://www.veckorevyn.com/johannes-blogg/)

Foto: Privat / Bloggbild: VeckoRevyn.com

Foto: Privat / Bloggbild: VeckoRevyn.com

2008-03-18 21:50:00

Publicerad: 18 mars 2008

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge