Hitta rätt rakprodukt

Numera finns det en uppsjö av olika rakprodukter, så det kan vara svårt att hålla isär vad som är vad i badrumshyllan. Vi hjälper dig att hålla i sär grejerna.

Rakskum
Det traditionella rakskummet börjar allt mer överges för kräm och gel. Ett rakskum av bra kvalitet ska vara kompakt, krämigt och hålla skäggstråna fuktiga under rakningen.

Rakgel
Det finns två varianter på rakgel; en i ”skumvariant” och en som är som en genomskinlig kräm. Båda varianterna har lite kylande och uppfriskande effekt på huden. Rakgel passar bra för dig som kör konturrakning vid skägg och polisonger eftersom du ser igenom gelén.

Rakkräm
För dig som har kraftig skäggväxt eller har känslig hud är rakkräm att föredra. Krämen ger minimal friktion vid rakningen och håller skäggstråna och huden mjuk och återfuktad.

Rakolja
Har du liten skäggväxt fungerar det ofta med bara rakolja. Denna ger en bra glidyta vid rakningen. För dig som har känslig hud är det bra att använda rakolja innan din vanliga rakkräm för att få extra skydd. Vissa rakoljor är dubbelverkande och kan även användas efter rakningen för att läka irritationer.

Rakolja för elektrisk rakning

Även vid rakning med apparat kan huden behöva lite extra skydd! Det finns speciella rakoljor utvecklade för elektrisk rakning som skyddar huden utan att förstöra apparaten.

After Shave Lotion

Klassisk after shave innehåller alkohol vilket har en atiinflammatorisk och porsammandragande effekt. Dock torkar det ut huden, så vill du köra den klassiska varianten är det viktigt att återfukta huden också.

After Shave Balm

After shave i krämform både lugnar och återfuktar huden efter rakningen. Detta är i de allra flesta fall att föredra eftersom det inte sliter på huden. Välj gärna en parfymfri variant om du är känslig och fixa doften med en Edt istället!

Bildspel: Hitta rätt rakprodukt

Bildspel: Hitta rätt rakprodukt

redaktion@improveme.se

2009-05-07 11:57:00

Publicerad: 7 maj 2009

Fransar á la Rebecca & Fiona

”Vi hittade inspiration i en drag-affär i Los Angeles”