Skrubba dig fräsch

Generellt har killar lite grövre hud och större porer än vad kvinnor har, vilket gör det extra viktigt för män att regelbundet använda en skrubbkräm.

En skrubbkräm ger en djuprengöring av huden, sätter fart på blodcirkulationen och ger en fräschare hud. Men det finns några viktiga saker att tänka på innan man ger sin hud en rejäl omgång.

Skrubba inte för ofta
Många män använder skrubben varje dag -vilket sliter på huden. Du blir inte renare för att du överdriver rengöringen. 1-2 gånger per vecka är lagom.

Välj rätt skrubb

Det finns olika ”grovlekar” på skrubbkrämerna, så det gäller att välja en produkt som passar dina behov. Är du känslig bör du använda en mild skrubb -kolla gärna efter jojobakulor som masserar huden. En sådan skrubb passar även dig som vill använda den ofta. En rivig skrubb passar dig som har lite grövre och fetare hud, men ska inte användas för ofta. För dig som lätt för finnar är en skrubb med AHA-syror att föredra. Det är en kemisk skrubb som löser upp döda hudceller utan att irritera huden.

Låt skrubben göra jobbet
Ta inte i när du skrubbar! Det är produkten och inte du som ska sköta rengöringen. Var lätt på handen, massera i cirkelformade rörelser i en minut innan du sköljer av ansiktet. Svårare än så är det inte.

Maximera rengöringen
För allra bästa effekt ska du komplettera med en djuprengörande ansiktsmask efteråt. Då har du först öppnat upp porerna ordentligt så att masken blir effektivare. Lägg på en lermask som du låter torka. Skölj bort och avsluta med fuktighetskräm, och huden kommer att kännas som ny!

Bildspel: Skrubba dig fräsch

Bildspel: Skrubba dig fräsch

[email protected]

2009-09-04 08:03:00

Publicerad: 4 september 2009

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge