Trimma till skägget

Har du låtit skägget växa fritt under sommaren? Då kan det vara läge att trimma skägget lite så att du får en välvårdad manlig look. Följ våra 4 steg till det perfekta skägget!

Trimma skägget
En reglerbar skäggtrimmer hjälper dig att bestämma längden på skäggstubben. Genom att styla skägget får du en snyggare form och framhäver din ansiktsform. Låt det vara kortare på halsen och upp mot ansiktet -den längsta längden ska vara längs käklinjen.

Rent skägg
Även skägget behöver regelbunden rengöring. Det är lätt att smuts fastnar i skägget speciellt kring munnen. Använd en vanlig ansiktsrengöring varje dag.

Skrubba regelbundet
För att slippa problem med torr ”skäggbotten” och klåda bör du använda en scrubkräm minst en gång i veckan för att få bort döda hudceller.

Smörj in dig

Även huden under skägget behöver återfuktas med jämna mellanrum, speciellt om du lätt blir torr i skäggbotten. Använd en oljefri fuktighetskräm så får du lättare in den i huden.

Fixa färgen

Grått skägg ger pondus, men om det inte är ålderdomens gråa tecken du vill ha rekommenderar vi skäggfärg. Den ger tillbaka din vanliga ”skäggfärg” på 5 minuter och ser helt naturlig ut.

Bildspel: Trimma till skägget

Bildspel: Trimma till skägget

[email protected]

2009-09-07 08:55:00

Publicerad: 7 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp