Utmana stressen

Sömnlösa nätter, stressiga vardagssituationer och dåliga rutiner. Känns det bekant? Lugn, vi har knepen för att motverka allt det där.

Sätt väckarklockan
Var noga med när du går och lägger dig, men var ännu mer noga med när du kliver upp. Att ha en fast uppstigningstid underlättar och gör att du får en bra start på dagen.

Slopa sömnpaniken
Vi sover i så kallade cykler och det är inte alls ovanligt att man vaknar upp efter en cykel eller två. Försök att inte stressa upp dig om du vaknar, utan ligg kvar så somnar du snart om.

Att däcka är inte att sova
Alkohol och sömn är ingen bra kombination. Det kan hända att alkohol hjälper dig att slockna men du vaknar troligen och har svårt att få en ordentlig djupsömn.

Ta ett bad
Att ta ett avkopplande bad kan ha en väldigt rogivande och lugnande effekt. Om du dessutom tillsätter lite lavendelolja i badet kan det inte bli annat än avkopplande.

Var noga med kosten
En hälsosam och varierad kost är nyckeln till mycket. Att dessutom komplettera kosten med örter kan vara en god idé om man har svårt att varva ner. Tala med ditt närmsta naturapotek så kan du få tips och råd på vad just du kan tänkas behöva.

M som i magnesium
Magnesium sägs ha en stressnedsättande effekt och rekomenderas ofta till personer som har svårt att koppla av och stressa ned. Kanske är det något för dig?

Bildspel: Utmana stressen

Bildspel: Utmana stressen

redaktion@improveme.se

2010-01-14 14:20:00

Publicerad: 14 januari 2010

Fransar á la Rebecca & Fiona

”Vi hittade inspiration i en drag-affär i Los Angeles”