Smarta raktips för män

Blir din hud irriterad när du rakar dig? Då har vi guiden för dig.

De svåraste skäggtyperna hittar du på rödlätta personer och män med afrikanskt ursprung. Den förstnämnda har känslig hy och grovt skägg, den sistnämnda har grov och lockig skäggväxt vilket gör att skäggstråna lätt böjer sig inåt.

Tyvärr är så kallade skäggfinnar omöjliga att bota,
men det finns rutiner du kan införliva i din rakprocess som lindrar problemet.

Först och främst gäller det att värma upp både skäggstubb och hud ordentligt innan rakningen. Att raka sig efter en varm dusch -och gärna på kvällen när du inte är stressad -gör att huden inte blir lika irriterad.

Att vara snål och spara in på rakblad är inte att rekommendera. Byt rakblad så snart du känner att den börjar riva i skäggstubben. Och använd gärna en rakhyvel med batterifunktion -vibrationen gör att stråna lättare skärs av och förlänger även livslängden lite på själva bladet.

Använd någon rakprodukt som är antiinflammatorisk -antingen i själva rakgelen eller i den vårdande produkten efteråt. Men tänk på att huden även ska lugnas efter rakningen. After shave med alkohol tar visserligen död på bakterierna men torkar även ut huden.

Se till att handduken du torkar ansiktet med är fräsch.
Att använda samma handduk som du även torkar händerna med ger ökad risk för bakteriespridning. Även rakhyveln ska rengöras noggrant efteråt.

Bildspel: Smarta raktips för män

Bildspel: Smarta raktips för män

[email protected]

2010-04-23 13:47:00

Publicerad: 23 april 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp