Rakning för känslig hud

improveme.se

Inväxta hårstrån, torr i ansiktet och röda prickar. Känner du igen dig? Att raka sig kan vara knepigt – speciellt om man har ömtålig hud.

Att raka sig varje dag kan förstöra huden för många killar. Lösningen här är att ta ett uppehåll från rakningen ibland, men det finns de som har känsligare hud och då gäller det vara försiktig varje gång. Här är några tips för hur man kan lindra påverkan på hyn.

Symptom till känslig hud
Det finns ingen direkt definition på vad som är känsligt och inte, men lider man ofta av dessa symptom är det rätt att säga att huden är känslig.

Kraftig torrhet
Leder ofta till kliande, hudflagningar och rödaktiga utslag som sätter sig på hyn med tiden.

Exem
Små röda ”knölar” som kliar och sätter sig på huden.

Inväxta hår
Sker främst för personer med krulligt hår, då det har en tendens att krulla sig tillbaka under huden och skapa en knöl.

Åtgärder
Först och främst gäller det att ha en fast hudvårdsrutin med daglig rengöring och återfuktning. När det kommer till att raka sig bör man försöka förbättra kvaliteten på varje rakning för att undvika problem.

Rakblad
Slöa rakblad eller engångsblad är en ren fiende till huden eftersom det inflammerar ett redan känsligt område. Investera i en bättre rakhyvel eller byt blad när det krävs fler drag för att få bort håret.

Känslighet
Det behövs bara ett lätt tryck när man rakar sig, mer än så tar en onödig skada på hyn. Stryk medhårs för att undvika inväxta hårstrån.

Ingredienser
Alla bör undvika produkter med stora mängder alkohol, men personer med känslig hud bör ta en extra titt på förpackningen.

Aftershave
Det här är ett måste. Snåla inte -huden är törstig och kommer suga upp fukten snabbt.

Solskydd
Nyrakad hud bränns lättare i solen. Det finns solskyddsfaktorer som kan ersätta aftershaven, så om man vistas ute mycket är detta ett bättre alternativ.

Bildspel: Rakning för känslig hud

Bildspel: Rakning för känslig hud

kevin.krooks@improveme.se

2012-06-21 07:37:00

Publicerad: 21 juni 2012

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep