Diabetes av impotens

improveme.se

Att "inte få upp den" har länge varit ett bekymmer för många män, men det finns hjälpmedel. Nu visar det sig dock att impotens kan vara ett tecken på något mycket allvarligare.

Impotens är vanligast bland män över 55 år, men det kan även drabba yngre. Tro det eller ej, men det kan faktiskt ske killar under 20 år.

Oavsett ålder kan impotens ses som en tidig varningssignal för allvarliga sjukdomar. Därför är det viktigt att låta en doktor undersöka problemet eftersom det också kan påverka hälsan.

Över 55 år
– När man åldras så förändras kroppen och man har större risk för att drabbas av tillstånd som kan bidra till impotens, som exempelvis högt blodtryck eller kolesterol, säger Ridwan Shabsigh, professor i klinisk urologi på Colombia University i New York City.

– Äldre personer tar också fler mediciner som kan orsaka sexuella bieffekter, fortsätter han.

Under 55 år
Det är inte lika enkelt att avgöra exakt vad som orsakar detta tillstånd hos yngre patienter, men Shabsigh har en teori.

– Vi börjar första att dessa män kanske har psykologiska problem och en tidig kardiovaskulär sjukdom, säger han.

Impotens kan också vara ett tecken på diabetes, eftersom sjukdomen kan skada nerver och en smalna av artärer i penisen. Ungefär 35 till 50 procent av alla diabetiker upplever impotens, enligt The National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases.

Bildspel: Diabetes av impotens

Bildspel: Diabetes av impotens

kevin.krooks@improveme.se

2012-07-04 09:17:00

Publicerad: 4 juli 2012

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep