“Oskar Linnros-frisyren är passé“

improveme.se

Med en rad hyllningar och goda recensioner i ryggen är Oskar Linnros på väg att gå vidare efter det senaste intensiva musikåret. Improveme.se fick en pratstund med sångaren om uppladdning inför gig, scenskräck och hans frisyr.

Det är en glad och taggad Oskar Linnros vi möter i Cirkus foajé. 30-åringen är nominerad i kategorin ”Årets pop” på Grammisgalan och ser fram emot en rolig kväll med resten av Sveriges musikelit.

För nästan precis ett år sedan stod han själv på scen och öppnade galan med första singeln ”Hur dom än” från senaste albumet ”Klappar och slag”. Nästa vecka knyter han ihop säcken med en sista spelning innan arbetet med nytt material börjar.

-Det ska bli väldigt kul. Jag hoppas att det kommer mycket folk, säger han.

Oskar berättar att har ett speciellt knep han tar till innan han går upp på scenen. Målet är att komma igång och och bli lika taggad som publiken.

-Jag dricker vitt vin och sprite. Eller Red Bull. Men jag dricker aldrig speciellt mycket, det är mest för att få den där kicken.

Så det är inte för att lugna nerverna?

-Nej, det är mest att jag har den principen. Jag är en ganska lugn person och publiken är oftast väldigt taggad, så jag vill vara på deras nivå, berättar sångaren.

Han förklarar att han känner någon typ av ansvar inför publiken och ser därför till att vara mest taggad av alla eftersom att det är han som ska ”leverera”. Hans mål med musiken är att se till att ständigt förnya sig och se till att den ges ut på hans eget sätt.

Oskar Linnros slog tillsammans med jämngamla Daniel Adams-Ray igenom för tio år sedan med hiphopduon Snook. Solodebuten ”Vilja bli” släpptes 2010 och i samma veva blev hans frisyr omdiskuterad och kopierad över hela landet.

-Den känns jävligt passé. Det är bara Oskar Linnros som har den nu, säger han och skrattar.

På årets Grammisgala var sångaren nominerad i kategorin

På årets Grammisgala var sångaren nominerad i kategorin ”Årets pop”.

För sin första skiva ”Vilja bli” vann Oskar både två Rockbjörnar och en Grammis.

För sin första skiva ”Vilja bli” vann Oskar både två Rockbjörnar och en Grammis.

Han slog igenom 2004 med hiphopduon Snook. För duons andra skiva vann de priset

Han slog igenom 2004 med hiphopduon Snook. För duons andra skiva vann de priset ”Årets HipHop/Soul” på Grammisgalan 2006.

Den ikoniska

Den ikoniska ”Oskar Linnros-frisyren” karaktäriseras med rakade sidor och bakhuvud. Sångaren själv tycker att den populära frisyren känns ”passé”.

Oskar med flickvännen Nina Nestlander på utdelningen av Polarpriset i somras.

Oskar med flickvännen Nina Nestlander på utdelningen av Polarpriset i somras.

[email protected]

2014-02-20 09:51:00

Publicerad: 20 februari 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp