6 saker som kan döda din erektion

improveme.se

Sugen på ett ligg ikväll? Då bör du hålla dig från alkohol, socker – och kassakvitton. Läs vidare för att ta reda på fler saker som alla påverkar din erektion.

Eftersom erektion handlar om blodflöde till penis bör ditt hjärta vara i toppform för att lyckas utföra bästa tänkbara arbete. Rökning, övervikt och sviktande testosteronnivå är också faktorer som spelar stor roll när du planerar att få till det.

Läs vidare för att ta del av Men’s Healths lista på fler saker som kan sätta käppar i hjulet när det enda du vill är att bli hård.

Sömnbrist
Sömn är viktigt för produktionen av testosteron och får du inte sova runt sju-åtta timmar per natt kan det påverka din erektion. Fem eller färre timmar sömn per natt, några nätter i rad, är tillräckligt för att sänka testosteronnivåerna med tio procent, visar en studie från universitetet i Chicago.

Inomhussittande
D-vitamin spelar en stor roll i produktionen av testosteron. Forskning från Tyskland och Österrike visar att nivåerna kan sjunka med 20 procent om du slarvar med kost och soltimmar.

Sötsaker
Vare sig du dricker läsk till lunchen eller äter en bulle till kaffet ökar det glukosnivåerna i blodet vilket stimulerar frisättning av insulin. Det försämrar kroppens testosteronproduktion vilket gör det svårare för dig att få upp den. Se därför till att hålla sockernivåerna i schack när du planerar att ligga.

Kassakvitton
De typer av papper och bläck som används till kvitton i dagligvaruhandeln innehåller höga halter av bisfenol A (BPA), vilket är en kemikalie som ökar kroppens produktion av det kvinnliga könshormonet östrogen. Det, i kombination med andra BPA-triggare som hårdplast, konserver och bagagetaggar, kan påverka din förmåga att bli hård, menar den amerikanska hälso- och sjukvårdsorganisationen Kaiser Permanente.

En baby i sovrummet
En studie från Notre Dame och Nortwestern University visar att din testosteronnivå sjunker med minst sju procent om du sover i samma rum som din nyfödda bebis. Du kan skylla hur mycket du vill på sömnbrist, men det finns alltså vetenskapliga bevis på att bebisens närvaro påverkar din erektionsförmåga.

Alkohol
Att några drinkar för mycket gör det svårare att få upp den är kanske ingen nyhet, men faktum är att alkoholen inte bara påverkar erektionen. Mängden serotonin, vilket är den signalsubstans som stimulerar den sexuella lusten, må öka tillfälligt vid alkoholintag. Men vid för hög halt dämpas den sexuella funktionen.

Bildspel: 6 saker som kan döda din erektion

Bildspel: 6 saker som kan döda din erektion

[email protected]

2014-08-21 13:26:00

Publicerad: 21 augusti 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp