Test av parfymgodis

improveme.se

Godis som fungerar som parfym – går det? Ja, nästan. Vi har testat ”Deo” parfymkarameller.

”Perfume Candy” står det i exklusiv, kursiv stil på den rosa boxen. Det är kort och gott vad det låter som -parfymgodis. Två produkter i en, allt paketerat i en liten karamell inslaget i rosa omslagspapper.

Det är en pastill som, likt när man har ätit för mycket vitlök, framkallar lukt inifrån. Vetenskapen bakom karamellen är dessutom baserad på just vitlök. Ett naturligt ämne, som bland annat hittas i rosolja, låter lukter sippra igenom kroppens porer och är grunden till Perfume Candy. I teorin går det inte att bryta ner rosolja, därför måste det försvinna ur kroppen genom porerna.

De karamellerna vi testade har en söt lavendelsmak och känns som ett vanligt godis, men det är inte bara något som fräschar upp andedräkten.

– Det lämnar din hud med en ljuvlig doft, säger Joshua Brandoff, ansvarig för amerikanska produktionen, till Fox.

Två karameller kan ge upp till en halv dags doftande, men även en karamell ska ge effekt efter några timmar. Vid första användning rekommenderas dock fyra karameller, helst i kombination med aktivitet.

– Det coola med Deo är att doften fungerar genom utdunstning, förklarar Brandoff.

Sagt och gjort: en rask promenad, efter att ha sugit på tre karameller, var tillräckligt för oss för att märka effekt. Effekten höll i sig i några timmar innan det successivt började avta. Trots att det inte må vara en riktig parfym så är det ett smidigt sätt att lukta gott när tiden är knapp eller man vill slippa spraya ner kläderna flera gånger om dagen.

Produkten finns inte i Sverige har den satt sin prägel i bland annat USA, Tyskland och Storbritannien. Det går dock att beställa till hit från www.perfumecandyuk.com.

Bildspel: Test av parfymgodis

Bildspel: Test av parfymgodis

[email protected]

2013-12-12 08:03:00

Publicerad: 12 december 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp