Dagens singlar önskar mest av allt en välutrustad dejt

Hur snabbt dömer man en annan person utifrån hur snyggt hen har det där hemma? Om man bjuder hem den nya nätdejten har man oftast mer fokus på sig själv än på sitt hem – rätt eller fel?

En ny studie visar dock vad vi svenskar egentligen tycker när det kommer till dejtens hem och inredning. Dejtingsajten eDarling har frågat tusen skandinaviska singlar om vad som är mest och minst attraktivt hemma hos andra (och hos sig själva får vi förmoda).

Drömmen om att kunna laga middagar tillsammans för sina vänner står högt i kurs när vi får önska fritt. Så det allra viktigaste för svenska singlar är ett stort och välutrustat kök.

Det som däremot får oss att dra snabbare än kvickt är om dejten har ett stökigt och ostädat hem. Hela 47% tycker att städningen går före allt annat.

Det här finner vi mest attraktivt:

  1. Ett stort kök – vem vill inte laga mysmiddagar i ett välutrustat kök med sin älskling?
  2. Konst – med konst menas inte inramade bilder från Ikea.
  3. Mängder av böcker – gärna med titlar av det mer intellektuella slaget än Läckbergs senaste deckare.
  4. Instrument – kan du dessutom spela lär du kamma hem många pluspoäng.

Vill du imponera på din potentiella kärlek ska du alltså ha ett stort kök, konst på väggarna, en välfylld bokhylla och en gitarr ståendes i ett hörn.

Detta finner vi minst attraktivt i hemmet:

  1. Konstig doft – töm kattlådan och släng ut den danska fotsvettsosten innan din gäst kommer.
  2. Erotiska tidningar – vad kan man säga? Göm!
  3. Tomma alkoholflaskor – förutom att det ser slarvigt ut är det inte helt käckt att ana alkoholproblem hos sin tillkommande.
  4. Foto av ex – ingen närmare förklaring behövs här.

Vill du däremot inte träffa din dejt igen kan du alltså med fördel sprida ut lite porrtidningar och tomma alkoholflaskor. Som pricken över i’et har du en inramad bild av ditt ex bredvid sängen. Då lär han eller hon försvinna som en avlöning.

Louise Flinck
Publicerad: 16 juni 2015
Foto: Alamy

Undvik hårsynderna

Se över dina hårvanor