Håller du på att sabba din relation?

improveme.se

Det är lätt att skylla på stress när kärlekslivet går dåligt. Men faktum är att det kan vara ditt beteendemönster som saboterar ditt förhållande. Här är fem vanliga "fel" som vi ofta gör i relationer.

1. Osäkerhet
Älskar han mig? Kommer han att lämna mig? Om du alltid oroar dig över din partners känslor för dig och ständigt visar det för honom kan det bli ett stort problem för er relation.

Bortsett från svartsjuka är många av oss dessutom osäkra kring vårt utseende, vikt och ålder och vi söker bekräftelse hos vår partner, vilket tillslut kan bli en riktig deal-breaker för honom. Otrygghet, av alla slag, gör det också omöjligt att utveckla intimitet med en annan person.

2. Begäret av att dominera
Att ha kontroll och ta hand om en situation kan vara en tilltalande kvalitet. Men går det över styr kan du lätt uppfattas som en kontrollerande person som är besatt av att dominera andra männsikor. Om du inte är villig att dela beslutsprocesser med din partner eller alltid motvilligt accepterar hans sätt att göra saker på vandrar du definitivt fel väg.

3. Räknar ”poäng”
Att räkna poäng för att sedan vinna en diskussion är vanligt bland par. Detta beteendemönster uppstår när du tror att du bidrar eller offrar mer i din relation än din partner. Denna vana kan lätt orsaka förbittring mellan er.

4. Orealistiska förväntningar

Det är vanligt att förvänta sig att personen du älskar ska uppträda på ett sätt som du tänkt dig. Men när din partner inte uppfyller dina outtalade förväntningar blir du besviken och verkar sur, vilket tär på ert kärleksliv.

5. Pessimistisk
Oavsett om det handlar om att du ständigt kritiserar dig själv eller har en negativ inställning till din omgivning kan pessimism vara en riktig glädjedödare. Plus, om det betyder att han alltid behöver peppa dig kan det till slut göra honom frustrerad.

Bildspel: Håller du på att sabba din relation?

Bildspel: Håller du på att sabba din relation?

[email protected]

2013-09-02 08:11:00

Publicerad: 2 september 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp