Sommarfräscha tips

Du har läckra klänningar, nyinköpta sandaler, glittrande accessoarer och säsongens trendiga makeup – men hur står det till med huden? Följ vår trestegsguide för en sommarfräsch hud.

1. Skrubba
Det är lätt att glömma bort huden eftersom en svensk sommar inte bjuder på sol varje dag, men förr eller senare är det dags att lätta på kläderna och bege sig ut i värmen. Gör det till en vana att skrubba kroppen mellan 1-2 gånger i veckan så får du bort torra, döda hudceller, samt sätter igång blodcirkulationen. Skrubba extra noga kring armbågar och knän. Det ger även en jämnare solbränna.

2. Smörj
Snustorr hud är knappast en snygg accessoar till sommarklänningen. Smörj in dig minst en gång om dagen, gärna efter dusch eller bad när huden har torkat. Krämer som är fetare i konsistensen är att föredra nu under vinterhalvåret, men nu under sommarmånaderna räcker det med en hudkräm med tunnare konsistens.

3. Fejkbränna

Ingen semester i sommar? Bara för det betyder det inte att huden behöver vara blek och glåmig. Brun utan sol finns i en uppsjö varianter som kan användas året om. För en svag och diskret ton, använd brun utan sol för ansiktet på kroppen. Och för extra skimmer kan du pudra kroppen med lite highlighter.

Bildspel: Sommarfräscha tips

Bildspel: Sommarfräscha tips

[email protected]

2009-06-09 07:39:00

Publicerad: 9 juni 2009

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge