8 avslappnande tips

Ta till dig våra enkla och billiga knep för en skön avslappnande kväll.

Ångbad mot finnar
1 liter vatten
3 msk torkade kamomillblommor
Koka upp vattnen, häll över det i ett stor kastrull eller skål och lägg i kamomillen. Håll en handduk över huvudet och sitt med ansiktet över ångbadet i cirka 15 minuter. Massera sedan huden kring problemområdet med en bomullspinne och tryck försiktigt. Skölj ansiktet med kallt vatten så att porerna sluts.

Ansiktsmask av äggvita

Bli av med irriterande finnar och få en babylen hud på köpet. Börja med att tvätta ansiktet. Därefter knäcker du två ägg, spar endast äggvitan och rör om med en gaffel. Applicera smeten i ansiktet och låt sitta i 30 minuter. Skölj av ansiktet med iskallt vatten så att porerna drar ihop sig. Lägg masken 3 gånger i veckan.

Mörka påsar under ögonen

Kyl ögonmask i plast eller blöt två tepåsar och lägg dem på vartdera öga. Fem minuter är lagom, annars finns det risk att du får bruna fläckar.

Avokadoinpackning för håret
Gröp ur en mogen avokado och massera in massan i håret, undvik hårbotten. Täck håret med aluminiumfolie, en het urkramad frottéhandduk och en duschmössa över. Låt inpackningen verka minst 30 minuter, tvätta och skölj.

Bota dålig andedräkt
Dålig andedräkt kan komma från magen, slarv med tandhygienen eller inflammationer i munnen. Vid tillfälliga besvär kan man försöka med olika örtteer, exempelvis pepparmynta, och citronmeliss.
Andra tips är att tugga på anisfrön eller torkade blad av citronmeliss.

Mot torra och spruckna läppar
Borsta bort torra hudflikar från läpparna med hjälp av en varm ansiktshandduk. Därefter kan du applicera lite houng på dem. Honung mjukar upp torra läppar och läker munsår och sprickor. Stryk ut ett tunt lager och låt det sitta en stund. Upprepa metoden några gånger i veckan.

Oljbad för kroppen
Välj olja beroende på vilken effekt du vill ha.
Citonmeliss – är lugnande
Lavendel – är avslappnande
Rosmarin – stimulerar cirkulationen och är allmänt uppiggande
Mynta – är väldoftande och kramplösande
Eucalyptus och bergamott – är uppfriskande
Tallbar – är allmänt uppiggande och uppmjukande
Äppelcidervinäger – lindrar klåda utan att torka ut huden,häll en kopp i badvattnet

Bildspel: 8 avslappnande tips

Bildspel: 8 avslappnande tips

[email protected]

2009-09-07 13:36:00

Publicerad: 7 september 2009

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge