Pumpa upp platt hår

När håret blir torrt på vintern är det lätt att det lägger sig platt mot huvudet. Så här du gör att få igång volymen igen.

Färga håret
Ett hår som färgats en till två nyanser ljusare “ger ett intryck av att ha mer volym“, säger hårfärgsexperten Rita Hazan till Allure.com. Vill du inte byta färg kan du istället färga håret i din egen färg -det skapar också mer stadga i frisyren.

Klipp upp med måtta
Många försöker sig på en uppklippt frisyr i jakten på mer volym i håret. Men klipper man upp för mycket är risken att håret ser väldigt tunt ut och blir ännu plattare. Vill du ha uppklippt hår, så satsa på en diskret uppklippning.

Balsam innan schampo
Balsam är bra för torrt och slitet hår, men kan också tynga ner håret, särskilt om du inte sköljt ur det ordentligt. Ett alternativ är att börja med balsam och köra schamponeringen efteråt.

Blås håret upp-och-ner
Luta huvudet framåt när du torkar det och blås in i rötterna. Håll inte hårtorken alltför nära håret och se till att inte blåsa för länge på samma ställe. Föna eventuellt med en rundborste för att ge frisyren lite form.

Använd spray
Hårspray är ett bra sätt att ge håret ett lyft. Håll upp testar av hår och spraya underifrån medan du låter håret falla ner igen.

Bildspel: Pumpa upp platt hår

Bildspel: Pumpa upp platt hår

redaktion@improveme.se

2009-11-16 12:02:00

Publicerad: 16 november 2009

Fransar á la Rebecca & Fiona

”Vi hittade inspiration i en drag-affär i Los Angeles”