Sjuksköterskan svarar

Stina Auer är legitimerad sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, hud och estetiska behandlingar. Hon är med i Skönhetsrådet och arbetar på Ellipse klinikken i Stockholm.

FRÅGA: Jag jobbar framför datorskärmen flera timmar om dagen. Hur ska jag skydda min hud? Vänligen, Ann.
SVAR: Hej Ann. Du ska skydda din hud med Jan Marinis medicinska krämer och då framförallt någon med c-vitamin och därpå ett medicinskt solskydd med 30 spf.

FRÅGA: Om man har rynkor under ögonen vad rekommenderar du då? IPL eller TCA peeling/fraxel? Tackar Anna
SVAR: Hej Anna. Beroende på din ålder och hur linjerna/rynkorna ser ut. Vanligtvis rekommenderar jag nästan alltid Botox för linjerna och rynkorna under och runt ögonen – men är du lite äldre och även har slappare hud under ögonen är det laser /Fraxel) du ska göra. Boka tid på kliniken så hjälper vi dig!


FRÅGA: Läste att du genomför Tear Trough-behandlingar för ihålighet under ögon med hjälp av Restylane, men det är ju temporärt. Hur länge skulle resultatet vara om du istället sprutade in mitt egna kroppsfett under ögonen? Och hur mycket skulle det kosta? Inskickad av: Helen

SVAR: Min erfarenhet är att kroppseget fett inte är att rekommendera under ögonen då det också bryts ner och ofta blir ojämnt. Hyaluronsyra (Restylane) håller i ett år under ögonen med fantastiska resultat och är du också noga med påfyllning innan det bryts ner så kommer du också märka att det blir vad man kallar ett semipermanent resultat tillslut vilket innebär att det nästintill skulle kunna kallas permanent. Boka gärna tid för konsultation.


FRÅGA: Jag har använt mig utav fillers i läpparna som jag gjorde utomlands och fått en bestående knöl på läppen som inte försvinner. Jag fyller på med Juvaderm emellanåt men just den där knölen har jag haft i över 4 år. Varför har det blivit så, varför försvinner den inte och vad kan man göra åt det? För det får mig att känna mig mindre säker på mitt leende. Tacksam för svar. Jessica

SVAR: Hej Jessika. Jag hjälpa dig att bli av med knölen på ett mycket enkelt sätt, du får ett litet blåmärke under ett par dagar men du slipper därefter knölen. Att hyaluronsyra ibland kan ge knölar är något som kan hända och der beror helt enkelt på att det hyaluronsyra enkelt förklara bland annat är en vätskemolekyl och vätska dras ofta till vätska vilket ibland kan ge upphov till små knölar. Dessa är inte farliga och går oftast enkelt att massera bort med lite hårdare tag eller så tömmer man dem helt enkelt.


FRÅGA: Jag har väldigt runda kinder, så kallade äppelkinder, men är smal i övrigt. Detta är något som har stört mig under en väldigt lång tid. Går det på något sätt att operera så att kinderna blir mindre eventuellt fettsuga dem? Inskickad av: Julia

SVAR: Hej Julia. Det bästa är om du tar kontakt med en plastikkirurg i det avseendet. Men beroende på vilken ålder du innehar tycker jag inte du ska göra något så radikalt om du är för ung då dessa äppelkinder kommer bli mindre med åldern och jag kan också berätta att när du är i min ålder (30 plus) är överskottsfett i ansiktet endast en fördel för det får dig att se betydligt yngre och fräschare ut.

När jag var mellan 18 – 26 år tyckte jag också att jag var alldeles för rund i mitt ansikte och hade äppelkinder såsom du men ju äldre jag blir desto mer avskalad blir man i ansiktet och idag tror de flesta att jag har fyllt hela ansiktet – men det har jag ej. Det är mina äppelkinder och mitt ansiktsfett som jag hade när jag var yngre som helt enkelt kommit tillrätta på ett mer fördelaktigt sätt som för så många andra kvinnor och män.


FRÅGA: Jag har en fråga angående enzympeeling. Jag är en 26-årig tjej och undrar vilket märke väljer jag enzympeeling? Hur fungerar den förresten? Vanlig peeling masserar jag in men en enzympeeling? Inskickad av: Victoria
SVAR:
Hej Victoria. Jag använder själv Decleors starkare ensympeeling mellan de gånger jag gör en kemisk peeling. Den enzympeeling går inte att köpa själv men kan finnas hos hudterapeuter. Annars är en kemisk peeling tre gånger så mer effektiv och ger betydligt mer resultat beroende på vad du vill uppnå med din hud.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår expert Stina Auer.
Ställ din fråga till Stina Auer här!

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

[email protected]

2010-11-24 09:33:00

Publicerad: 24 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp