Föryngra din kropp

improveme.se

Ulrika Iversen är legitimerad sjuksköterska på Medicinska Kliniken i Sundsvall och har arbetat med injektionsbehandlingar i drygt sex år. Här berättar hon om hur man kan använda Restylane skinboosters för att behandla solskadad hy och områden som händer, armbågar, knän, hals och dekolletage.

För att reparara torr eller solskadad hud och reducera ålderstecken gäller det att återfukta på djupet, för att återställa den fukt huden förlorar med åldern. Med små injektioner av hyaluronsyra precis under huden kan behandlingen Restylane skinboosters stärka hudens kvalitet och ge ökad elasticitet.

Behandlingen, som lämpar sig för personer från 20 år och uppåt, används främst för att återfukta och fräscha upp huden i ansiktet. Men det finns även andra behandlingsområden där man kan uppnå ett fint resultat, berättar Ulrika Iversen.     

Vilka fler områden kan man behandla?
-Restylane skinboosters är en utmärkt behandlingsmetod för indikationer som händer, knän, armbågar, hals, dekolletage, solskador och akneärr, för att man ökar fukten i hyn. Behandingsprincipen är densamma oavsett område. Man börjar då med en konsultation för att se om just Restylane är rätt behandlingsmetod. Om det är det gör man en behandlingsplan, som oftast består av en kur på tre behandlingstillfällen. Då gör man tre behandlingar med tre till fem veckors mellanrum. För en del krävs fler behandlingar, det beror på hur solskadad eller torr huden är.

På vilket sätt hjälper behandlingen?
-Restylane skinboosters innehåller hyaluronsyra som injiceras precis under hudytan och boostar huden, eftersom hyaluronsyran har en enorm förmåga att dra till sig fukt. Detta påverkar även kollegenet och elastinet i huden så att den förbättras långsiktigt.

Har ni många kunder som drabbats av solskador?

-Ja, det är många som har solat för mycket. Det märks framför allt på ansiktet och på händerna, där man får solskador i form av rynkor. Sol gör att huden blir torr och rynkig och då kan behandlingen ge tillbaka fukt, elasticitet och lyster, vilket får linjerna att framträda mindre.

Hur länge håller resultatet?
-Man brukar säga att Restylane skinboosters är den enda behandlingen som driver tillbaka klockan i huden. Sen är det klart att när tiden går kan man behöva fylla på. Det gör man kanske en eller två gånger om året, beroende på hur huden ser ut.

Vad har ni fått för reaktioner från kunder som testat behandlingen?

-De tycker att det ser bra ut och att ansiktet har fått en ny fräschör. Trenden går mot att man ska se fräsch och naturlig ut och att man ska se ut som sig själv. Det tycker jag är bra. Man ser idag på åldrandet och huden på ett annat sätt och vill ge tillbaka fukt och volym istället för att förändra utseendet.

Har behandlingen några biverkningar?
-Nej, inte vad jag har sett. Sen är det klart att det alltid kan bli ett blåmärke när man sticker hål på huden och att det kan bli lite ömt precis när man har stuckit.

Restylane skinboosters är ju till skillnad från traditionell Restylane ingen filler, utan en hudvårdande behandling. Vad har folk för attityd gentemot den här behandlingen?
-Jag tycker att det har blivit en annan attityd. Förut hade vissa en bild av Restylane som något som handlade om att få mycket volym i läppar och kindben och att folk skulle kunna se vad man hade gjort. Men när det gäller skinboostersbehandlingen är det mer: “Åh, vilken fräsch hud du har -det vill jag också ha!“

Ulrika Iversen är legitimerad sjuksköterska och arbetar med injektionsbehandlingar på Medicinska Kliniken i Sundsvall. Klicka vidare för att se före- och efterbilder med Restylane skinboosters!

Ulrika Iversen är legitimerad sjuksköterska och arbetar med injektionsbehandlingar på Medicinska Kliniken i Sundsvall. Klicka vidare för att se före- och efterbilder med Restylane skinboosters!

På händerna börjar ålderstecken synas tidigt. Här ser vi en hand före och efter en behandling.

På händerna börjar ålderstecken synas tidigt. Här ser vi en hand före och efter en behandling.

Behandlingen är även effektiv mot akneärr och solskador.

Behandlingen är även effektiv mot akneärr och solskador.

Även läppar kan behandlas för att få ny fukt och släta ut linjer.

Även läppar kan behandlas för att få ny fukt och släta ut linjer.

[email protected]

2012-06-07 10:32:00

Publicerad: 7 juni 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge