Män vill se yngre ut

improveme.se

Förr om åren påvisade mörka ringar under ögonen och ett något slitet intryck att man var en hårt arbetande man och att det var en strålande karriär som hade bidragit till dessa utseendeförändringar. Idag ser det annorlunda ut. Nu ökar intresset för uppfräschande behandlingar hos män.

Att män bryr sig mer och mer om ditt utseende är någonting som ökar markant. Att se trött och sliten ut är inget som idag visar på att man är framgångsrik. Estetiska skönhetsingrepp såsom fillers är vanliga bland kvinnor och går nu även över till männen.

Vad beror ansiktets åldrade på?

Att ansiktet åldras beror framförallt på vårt arv, men det påverkas också av stress och yttre faktorer som sol och rökning. Linjer och rynkor syns tydligare med åren, men det sker också förändringar under huden. Stödvävnad bryts ner och ansiktet förlorar volym och form. Många trivs med rynkorna som kommer med åren, medan andra uppskattar sitt lite yngre jag. Med kirurgi, injektionsbehandlingar och medicinsk hudvård kan delar av ansiktet som du inte är nöjd med korrigeras.

Vad är injektioner?
Injektioner kan delas in i två kategorier: fillers och botulinum toxin typ A. Behandlingarna har en mängd användningsområden. Fillers används främst för ansiktskonturering, läppförstoring och för att behandla rynkor och ärr. Fillers består av hyaluronsyra, som är en substans som finns naturligt i huden och har en unik vattenbindande förmåga, vilket ger lyft och volym till huden. Botulinum toxin typ A används för att släta ut rynkor och ärr i ansiktet, men kan också injiceras i armhålor eller handflator och fotsulor för att behandla personer med svettbesvär.

Peeling
En peelbehandling avlägsnar gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter djupt i porerna. Behandlingen stimulerar huden till nybildning vilket ger en smidigare hud med ökad lyster. Akademikliniken erbjuder peelbehandlingar som har betydligt större effekt än de som får säljas i affärer eller som erbjuds i de flesta skönhetssalonger. Därför får de endast hanteras under ansvar av klinikens läkare och specialistutbildade hudterapeuter.

Möt Mattias

Under april månad kom Mattias till Akademiklinken och ville då ha hjälp med att känna sig “fräschare och piggare“. Han uttryckte det så att han kände att ansiktet behövde sig ett lyft och att kråkfötterna vid ögonen hade blivit lite väl tydliga. Mattias är 37 år, lever med sin sambo och två barn. Han arbetar inom finansvärlden och känner att hans utseende är viktigt för honom.

Hos Akademikliniken träffade Mattias injektionssjuksköterska Annika Harlén som genomförde en behandling på honom. De injektioner som användes under behandlingen var Restylane och Botox. När Mattias kom tillbaka på sitt återbesök tre veckor senare var han mycket nöjd med behandlingen och hade fått kommentarer om att han såg fräsch ut. Se resultatet före och efter behandlingen i bildspelet ovan.

Männens topp 3-lista
På frågan “Vad tycker du om män som har genomgått en kosmetisk- eller
plastikkirurgiskbehandling” så hade 51 % av männen en positiv
inställning och svarade att det var upp till dem själva. Enligt en undersökning som genomförts av Yougov är det följande behandlingar som män skulle kunna tänka sig att genomgå:
1. Fettsugning
2. Ansikte
3. Överflödshud/Hårtransplantation

Läs mer om behandlingar för män på ak.se.

Mattias träffar injektionssköterska Annika Harlén och får en konsultation.

Mattias träffar injektionssköterska Annika Harlén och får en konsultation.

Mattias ansikte före behandling mot

Mattias ansikte före behandling mot ”arga rynkan”.

Han behandlas med Restylane och Botox för att få ett yngre och fräschare utseende.

Han behandlas med Restylane och Botox för att få ett yngre och fräschare utseende.

Resultatet efter behandlingen.

Resultatet efter behandlingen.

[email protected]

2012-05-29 12:40:00

Publicerad: 29 maj 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge