Snyggt hår i sommar

improveme.se

Vill du slippa sitta med ett stripigt, torrt och slitet hår i slutet av sommaren? Då gäller det att tänka på hårvården under månaderna med sol och salta bad. Här är tipsen som tar hand om din frisyr!

Täck huvudet
Kommer du att vistas mycket i stark sol, framför allt mitt på dagen, så överväg att införskaffa en sommarhatt -eller att knyta en sjal runt håret. Det skyddar både dina hårstrån och din hårbotten.

Använd solskydd
Solskydd är inte bara till för din hud. I dag finns en hel del hårvårdsprodukter som även skyddar ditt hår. Krama exempelvis in ett solskyddande hårserum i handdukstorrt hår innan du går ut i solen. Det både mjukgör och skyddar. L'Oréal Expert och Redken är två märken som har ett bra utbud av solskyddande hårprodukter.

Var försiktig med oljor
Håroljor har varit det senaste årets stora hype när det gäller hårvård. Men var lite försiktig i solen, då olja kan hettas upp i solen och riskerar att bränna ditt hår.

Undvik värmeverktyg
Att föna, locka och plattånga håret sliter alltid på stråna, så det är en bra idé att dra ner på värmestyling under årstiden när håret redan får utstå många påfrestningar. Är det varmt ute så försök att låta håret lufttorka istället -och vill du ha lockar är det bättre att rulla upp håret på spolar än att använda en locktång.

Byt bena
Har du alltid samma frisyr, med benan på samma ställe? Då kan det vara dags att variera sig lite mer. Om du byter bena lite då och då exponeras inte alltid samma strån för solen -plus att du skonar hårbotten, där man ofta kan bli bränd.

Bildspel: Snyggt hår i sommar

Bildspel: Snyggt hår i sommar

[email protected]

2012-06-11 09:33:00

Publicerad: 11 juni 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge