Ansiktslyft utan kirurgi

improveme.se

Martin Öst, specialistläkare med fokus på injektionsbehandlingar vid Laserspecialisten i Göteborg, berättar om hur du kan lyfta ansiktet utan kirurgi.

Vad är egentligen ett soft lift?
-Det är ett lyft utan kniv. Med Restylane kan man göra i princip allt i ansiktet: justera en krokig näsa, släta ut rynkor i ansiktet, lyfta kinderna och justera hakan. Man kan dessutom komplettera med botulinumtoxinet Azzalure, för att behandla argrynkor, pannrynkor och kråksparkar och till exempel minska käkmuskulaturen för att få ett kvinnligare ansikte.

Vad finns det för fördelar jämfört med ett traditionellt ansiktslyft?
-Till skillnad från vid kirurgi, som är mer av ett ingrepp, har Restylane soft lift en kort återhämtningstid. Man kan gå hem efter en timmes behandling och man slipper de långvariga biverkningarna. 

Vilka typer av resultat brukar kunderna efterfråga?
-De brukar vilja ha en full behandling med det muskelavslappnande ämnet Azzalure i pannan, mellan ögonbrynen och vid kråksparkarna. De efterfrågar även kindlyft, då det är en sak som gör stor skillnad. Det lyfter hela ansiktet och minskar rynkorna vid näsan. Istället för att dra ut huden som vid ett kirurgiskt ansiktslyft fyller vi ut den volym som försvunnit med åren och fått ansiktet att hänga.

Du nämnde att man kan förminska käkpartiet med Azzalure. Hur går det till?
-De som exempelvis gnisslar tänder och biter ihop käkarna på nätterna kan uppleva att käkmuskulaturen blir större och större. Med Azzalure slappnar de musklerna av och minskar i storlek, vilket får ansiktsformationen att bli lite mjukare. Jag har dessutom hört från
kunder att deras tandgnisslande blev mycket bättre efter behandlingen.

Hur kommer det sig att huden i ansiktet försämras med åren?
-När vi åldras förnyar sig inte cellerna lika mycket längre och huden tappar i spänst och elasticitet. Underhudsfettet minskar och överhuden blir lite grövre. När huden blir slapp tror många att de fått mer hud, men i själva verket har huden fått kortare väg att gå över muskulatur och fett i ansiktet, vilket gör att den hänger.
-Sen vill jag påstå att vi är dåliga på att ta hand om huden. Det finns andra delar vi ägnar oss mer åt, vi kanske tränar på gym för att hålla oss i form, men ägnar inte alls lika mycket tid åt att vårda ansiktet. Ger du huden fukt och vitaminer så gör det att du åldras långsammare. En Restylane skinbooster-behandling kan också ge huden en djupfuktning och stimulera den att fortsätta förbättra sig. 

Vad brukar folk ha för farhågor innan soft lift-behandlingen?
-De undrar om det gör ont och då säger jag att de kommer att känna några stick. Man kan få lite svullnad och blåmärken, men det går över. Restylane och Azzalure är välbeprövade och har funnits i många år, så man kan känna sig trygg när man går till en läkare som har lång erfarenhet.

Hur länge håller resultatet?
-Azzalure håller i fyra till sex månader och Restylane i sex till 12 månader. Men sen har vi också sett att hållbarheten på Restylanet ökar när man använder det i samband med Azzalure, eftersom du inte aktiverar muskulaturen och bryter ner ämnet lika snabbt. Upprepar man behandlingen håller det dessutom ofta längre för varje gång.

Klicka här för att se före- och efterbilder på två patienter som testat soft lift-metoden!

redaktion@improveme.se

2012-08-10 13:15:00

Publicerad: 10 augusti 2012

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep