Ungas fixering växer

improveme.se

Näsoperationer, bröstförstoringar och läppinjektioner. Dagens ungdomar blir mer måna om sitt utseende – men finns det en gräns?

Ständigt pågår kampen om att vara snygg, inte minst bland de yngre. Runt om på nätet ser vi bloggare lägga upp före- och efterbilder på sina nya hårfärger och företag mata oss med reklam för tandblekningsprodukter eller erbjuda rabattpriser på läppinjektioner.

Just läppförstoring är något som bloggerskan Julia Löfgren har gjort. Vissa vill inte skylta med att de har behandlat sig, men hon har inga problem med att visa vad hon har gjort.

– Bloggarna måste hela tiden tänja på gränserna för att få mer uppmärksamhet, säger hon till DN.se.

I de flesta bloggar hittar man allt från privata festbilder till modetips, och idag lägger personer upp bilder på sina nya läppar i princip som om det vore ett nytt plagg. Just för att det idag går att skaffa större läppar snabbt, relativt billigt och utan operationer så väljer många att åtgärda eventuella missnöjen i utseendet.

Improveme.se:s egna bloggerska Alexandra ”Kissie” Nilsson är också en av de som inte skäms för att öppet berätta om sina behandlingar.

”Sist gjorde det faktiskt lite ont tyckte jag… Men de som gör läppförstorningarna är väldigt duktiga på att ge mycket bedövning så det ska nästan inte kännas alls”, har hon skrivit i ett inlägg där en läsare frågade om det är smärtsamt med läppinjektioner.

Det är också känt att Alexandra har opererat näsan, något hon gärna delar med sig av till läsarna.

Just att så många ungdomar väljer att skönhetsbehandla sig tror Julia har att göra med tillgängligheten.

– Förr var det bara att gilla läget. I och med att man kan göra vad som helst med sitt utseende nu så tror jag att många börjar söka fel, säger hon till DN.se.

Bildspel: Ungas fixering växer

Bildspel: Ungas fixering växer

[email protected]

2012-10-31 07:00:00

Publicerad: 31 oktober 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp