Intervju GMX

improveme.se

Han har fått många kvinnors hjärtan att smälta – och nu är det dags igen. Gustav Mared, eller GMX som är hans artistnamn, berättar för improveme.se om hur han skapar musik, håller sig i form och hur länge han står framför spegeln på morgonen.

Berätta lite om hur det går till när du gör en låt.
– Det första som händer är att jag får en idé, något jag vill berätta. Alla låtar handlar om verkligheten eller någonting som någon i min närhet har upplevt. Efter det sätter jag ihop en melodi som passar in med temat, så jag sitter och spånar lite på det. Egentligen går melodi och text hand i hand, det kommer samtidigt.

I videon för ”Aldrig Nöjd” får vi se ett klipp med dig och De Vet Du. Hur var det att jobba med dem?

– Det var roligt att få jobba med andra som inte är upptäckta av skivbolag, där publiken har hittat artisten. Tidigare har jag gjort mycket seriösa grejer men det här är ett roligt inslag, det var den känslan jag ville fånga.

Hur lång tid tar det för dig att sätta ihop en låt?
-Allt ifrån en halvtimme till flera månader. Många ska bli nöjda så man får finslipa lite ibland.

Hur lång tid tog ”Aldrig Nöjd” att göra?
– Sammanlagt några timmar, den kom väldigt spontant. När man har en tidig inspirationskälla brukar det flyta på ganska bra.

I vissa scener går du i linne. Tränade du upp dig inför inspelningen?

– Jag spelar tennis och kommer från en idrottsfamilj, så träning har alltid funnits där. Just inför inspelningen tänkte jag inte på att pumpa upp mig, men generellt måste jag träna för att känna mig fräsch.

Hur fåfäng är du?

– Inte så väldigt egentligen. Frisyren kan vara sjukt svår att till ibland, medan den andra gånger är lätt att fixa. För att jämföra kanske jag tar tio minuter till att välja kläder och 20 minuter till att fixa frisyren. Man vill ju att den ska hålla hela dagen.

Vad sker härnäst?
– Jag hoppas på någon form av samling där jag får visa upp en tydligare bild av mitt sound, då det annars kan vara svårt att avgöra med enskilda låtar. Kanske en EP eller ett album till hösten eller vintern.

[email protected]

2013-05-27 18:00:00

Publicerad: 27 maj 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp