Experttips från Instagramkontot Newlypolished

Ständigt målade naglar kan ha konsekvenser på längre sikt. Därför är det viktigt att ta hand om tipparna för att undvika missfärgningar, sprickor och slitna nagelband.

Det finns tips och trix som kan främja hälsosamma naglar båda före och efter manikyr. Vare sig om du stylar hemma eller om du är en av de som gärna unnar dig ett salongsbesök då och då, är det viktigast att vara konsekvent. Allt för att slippa hamna i en situation där man ogärna visar upp sina naglar offentligt.

Vi har frågat nagelexperterna Hanna och Ellinor som ligger bakom Instagramkontot Newlypolished, om vad som krävs för att hålla naglarna friska och starka.

Här delar de med sig av sina tre bästa tips:

  1. Låt naglarna vila åtminstone en dag mellan manikyrer
    Även om man kanske är van vid att ha stylade naglar och känna att det är naket utan, kan det vara bra att ta nagellackspauser då och då. Hanna och Ellinor tipsar då om att man ska återfukta med handkräm, nagelolja och nagelbandskräm.
  2. Applicera vårdande baslack innan färglack
    Det kanske kan kännas omständligt att måla både baslack och topcoat som del av manikyren. Men faktum är att det kan vara skillnaden mellan långvarigt eller lättsprucket lack. Se till att välja ett vårdande samt skyddande baslack. På så sätt förhindrar du även att få den oönskade gula missfärgningen som kan orsakas av nagellack.
  3. Återfukta efter att du använt nagellacksremover
    Vissa removers kan ha uttorkande egenskaper. Borttagningsmedel som innehåller aceton är exempel på sådana. Vad de gör att de tar bort mestadels av de naturliga oljorna från huden, vilket till synes får huden att se vit ut. Se därför till att använda oljor och nagelbandskrämer flitigt efter nagelborttagning. Låt krämerna sjunka in ordentligt innan du applicerar nytt nagellack.
Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 21 juni 2015

Färgerna som framhäver dina ögon

Skuggorna gör susen!