Guide till hur du reparerar tre vanliga hårproblem

Har du bekymmer med kluvna toppar, torrt eller glanslöst hår så här i sommartider? Lugn. Vi har tagit fram en hårvårdsguide för ett sundare och friskare hår.

Att vara snygg i håret är viktigt för att vi ska känna oss bekväma. Men varma stylingverktyg, färgning och blondering sliter mycket på kalufsen.

Här kommer några smarta lösningar på de tre av de vanligaste hårproblemen.

Torrt och skadat hår
Håret kan vara förstört på olika sätt, därför är det viktigt att anpassa hårvårdsprodukterna efter just dina behov. Om hårets inre är skadat är det viktigt att produkten innehåller ämnen som kan tränga in i kärnan och reparera. Fråga din frisör om du är osäker på vad ditt hår behöver.

Om du fönar eller stylar håret med lock- eller plattång är det bra att ha en värmeskyddande produkt. Tänk också på att använda verktyg av god kvalitet och blås gärna kall luft när du fönar håret för att minska slitaget. Efter stylingen kan du gärna ha i Gliss Daliy Oil Elixir i håret som en sista finish. Oljan vårdar och ger håret en strålande glans.

Se över vad du använder för hårborste. En borste gjord av syntet sliter mer på håret än en i gummi eller trä.

Kluvna toppar
Att klippa håret med jämna mellanrum är A och O för fräscha toppar. Vårdande produkter stärker strukturen och förhindrar att nya kluvna toppar bildas. Spraya hårlängderna med Gliss Ultimate Oil Elixir Serum, som vårdar håret och skänker lyster, efter varje tvätt.

Undvik att rycka bort dina kluvna toppar då det bara gör att skadan vandrar högre upp på hårstråna.
 
Glanslöst hår
Färgning och blondering sliter ut hårets yttersta fjällskikt, vilket gör att fukten från strånas inre försvinner och gör att det känns sprött och glanslöst.

Lösningen på problemet är att använda produkter som är speciellt anpassade för behandlat hår. Vårdande ämnen reparerar hårstrukturen och strånas yta stängs. På så sätt ser det friskt och smidigt ut igen.

Gör en inpackning en till två gånger i veckan för extra glans. En produkt som rekommenderas är Gliss inpackning Ultimate Repair, som dessutom är prisvärd.

Mer information om produkterna kan du hitta här.

Redaktionen
Publicerad: 11 augusti 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp