Få liv i ditt hår med LOC-metoden

improveme.se

LOC-metoden är den ultimata hårkuren för alla med lockar. Här är 3-stegs-tekniken som hjälper ditt hår hålla den nyttiga fukten – tills det är dags för tvätt igen.

Lockigt hår kan vara svårt att underhålla om man inte vet hur man ska göra. LOC-metoden, som står för liquid/leave-in, oil och cream, ska se till att fukten i ditt hår håller till nästa gång du tvättar det.

I det första steget börjar man med att fukta sitt hår med en leave-in balsam, förutsatt att huvudingrediensen i denna är vatten. Tricket är sedan att behålla fukten när håret väl har torkat. Det är där de två följande stegen spelar in.

O:et i LOC stor som sagt för oil, eller olja. Lockigt hår är känsligt och torkar snabbt ut om man inte tar hand om det eller använder rätt produkter. En kallpressad fet olja, exempelvis kokosolja, mandelolja, olivolja eller jojobaolja, är perfekt för att kapsla in fukten från ditt leave-in balsam. När man väljer olja är det viktigt att tänka på att den inte är kemiskt processad, utan istället kallpressad och ekologisk. Då kan du vara säker på att oljan behåller de viktiga fettsyrorna och värmekänsliga vitaminerna. Kokosoljan är dessutom polär och en mättad olja, vilket kan hjälpa att minska proteinförlusten i håret mellan varje schamponering.

Sist men inte
minst ska du se till att avsluta med en fuktgivande kräm, som egentligen inte behöver vara en ”hårkräm”. Tanken är att den ska låsa in fukten från vätskan och oljan, försegla hårhinnorna och framförallt vara mjukgörande. Ett exempel är krämer eller produkter som innehåller ricinolja. De fyller i luckor längs med hårstråna för att förhindra vätskeförlust.

Bildspel: Få liv i ditt hår med LOC-metoden

Bildspel: Få liv i ditt hår med LOC-metoden

[email protected]

2014-10-16 15:17:00

Publicerad: 16 oktober 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp