Få långt hår med jamaicansk hårolja

improveme.se

Rincinoljan är känd för att agera som laxeringsmedel. Många har även upptäckt fördelarna med oljan som hårvårdsprodukt. Nu senast är det den jamaicanska svarta ricinoljan som trendar. Vi listar allt du behöver veta om det omtalade guldet.

Ricinolja blev snabbt populär för sin förmåga att stimulera hårsäckarna för bättre hårväxt. Har du, som många andra, redan upplevt fördelarna med konventionell ricinolja, kommer du att bli glatt överraskad av den jamaicanska varianten.

Det som gör att den jamaicanska oljan skiljer sig från vanlig ricinolja är utvinnings-processen. Svart ricinolja utvinns från ricinbönor, som främst odlas i Jamaica, och processas enligt jamaicansk tradition. Bönorna förbereds genom att rostas och återstoden av askan som bildas under rostningen blandas med oljan -därav namnet, ”svart” ricinolja. Den typiska gula färgen kännetecknar oljan i sin mest naturliga form.

Tack vare oljans antisvamp-, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper är den ett utmärkt alternativ för dig som drabbas av håravfall. Svart ricinolja är även rik på näring, protein, vitamin E och mineraler, vilka alla är viktiga ingredienser för hälsosamt och starkt hår. Oljans konkreta fördelar är att den:

-Stimulerar hårväxt
-Renar hårbotten från parasiter och toxiner som slöar hårväxt
-Återuppbygger torrt hår och kluvna toppar
-Skyddar håret genom att kapsla in fukt

Du kan antingen använda oljan dagligen genom att massera in på hårbottnen, eller veckovis som en hårinpackning. Du hittar produkten här.

Bildspel: Få långt hår med jamaicansk hårolja

Bildspel: Få långt hår med jamaicansk hårolja

dagmawit.alemayehu@improveme.se

2015-02-16 11:25:00

Publicerad: 16 februari 2015

Undvik hårsynderna

Se över dina hårvanor