“Idealen är patetiska“

Vi har ställt vår nya bloggare mot väggen och frågat ut henne om allt från makeupknepen till vad hon hoppas finns i julstrumpan.

Marie, varför bestämde du dig för att börja blogga på improveme.se?
-Ska jag vara ärlig så tvekade jag både en och två gånger när jag fick förfrågan, för att det känns som att det är blogghysteri och jag visste inte om jag hade varken lust eller ork att hålla på. Men jag valde att
ge det en chans och tycker att det är kul.

Vad kommer din blogg att handla om?
-Min blogg kommer inte handla om skönhet eller kläder, utan om lite andra saker -saker jag är
intresserad av helt enkelt, och som jag vill fokusera på. Kan jag få en enda person att gå och lägga sig starkare eller gladare av att läsa mitt svammel så är jag glad.

Vilket är ditt bästa sminktips?
-Less is more! Jag tycker att det är finast och fräschast med lagom. Och sen låta huden andas så mycket som möjligt.

Vad är du mest nöjd med i ditt utseende?
-Jag är nöjd med hela mig!

Vilken kändis skulle du vilja ge en makeover och varför?
-Jag struntar faktiskt fullständigt i hur andra ser ut. Trivs de är jag glad! Trist, tycker ni säkert, men så är sanningen.

Vilket är ditt bästa hårtips?
-Oj, jag har misshandlat mitt hår så mycket genom åren, men hårinpackningar är viktigt, och vill man bli blondare så använd inte blekning utan färga. Gå till en riktigt bra frisör, som Marre på Bangs på Smålandsgatan (i Stockholm). Bäst!
#IMG2-R#
Vilken är den dyraste skönhetsprodukt du köpt?
-Jag vet inte. Någon hudlotion, antar jag.

Vilken skönhetsprodukt skulle du helst vilja få i julklapp?
-Aloe vera, aloe vera, aloe vera -växter som krämer, just love it!

Hur känner du inför de kropps- och skönhetsideal vi har idag?
-Patetiska! Vem vill se ut som en pojke när man är en kvinna? Tragiskt också hur media spär på så att unga människor tror att hela livet baseras på att väga 40 kilo, och inte att må bra, vara sund och njuta av livet man har fått.

Vad har du för kommentarer kring det lilla “bloggbråk“ som uppstod mellan dig och Katrin Zytomierska?

-Jag har släppt det för länge sen, för mig fanns det inget bråk, bara att jag för första gången sa hur jag kände från mitt håll. Efter det året som varit, så har det varit otroligt mycket elakheter och spydigheter om att jag mer eller mindre rullat tummarna, då sanningen varit en helt annan. Jag sov hemma cirka tio dagar på tio månader. Jag var i Frankrike, Finland, gjorde tre turnéer i Sverige och olika tv-program, precis som ni kan läsa i det inlägget jag skrev.

Marie fortsätter:
-När jag står där på “Idol Eftersnack“ och får frågan av Jidhe vad jag gjort detta året, och hon säger att hon sett mig jobba på café… Hon är ju inte känd för att vara ödmjuk. Och sen då när hon skrev sitt inlägg om att jag bara fått sjunga idollåten i gallerior och så vidare så kände jag att, “nu fan är det nog med skit“.
Jag ville säga min mening om hur sanningen faktiskt ligger till. En stor dänga till media också som gör att många människor tror att det är så. De spär på och skriver osanningar, för att de bestämt sig för att man ska misslyckas. Har inte ägnat henne en tanke och nu är det slutsnackat om det här. Jag säger så här: Den som lever får se hur min karriär slutar!

Hur gör du för att varva ner i julstressen?
-Jag går inte ner på stan, jag är lite folkskygg och trivs bäst där det är lugn och ro. Jag köper mina julklappar på en dag med bil, åker ut från stan.

Vad kommer du förse dig med från julbordet?
-Vegetariskt mums som mamma kan. Sen det goda vörtbrödet med ost på, rödbetssallad och Albin (Maries pojkvän, reds. anm.) Den lilla gris som han är, ha ha!

Bildspel: “Idealen är patetiska“

Bildspel: “Idealen är patetiska“

Marie drömmer om aloe vera-produkter.

Marie drömmer om aloe vera-produkter.

malin.lundblad@improveme.se

2008-12-18 14:45:00

Publicerad: 18 december 2008

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep