”Jag gillar Restylane”

Mia Edung, 22, har bott i London snart ett år. Hon jobbar som ”Office Assistant” på Q-Med, bloggar om sina senaste inköp och hänger med pojkvännen på sin fritid.

Hur länge har du bloggat och vad skriver du om?
-I början av maj förra året skrev jag mitt första inlägg. Jag skulle nog säga att jag skriver om mig själv, det som händer i min vardag och allmänt det som intresserar mig. Startade bloggen när det var bestämt att jag skulle flytta till London. Ville att mina nära och kära skulle kunna följa mitt liv här.

Hur kommer det sig att du flyttade till London?

-Min pojkvän kom in på en skola i London och skulle flytta hit för att plugga i ett år. Efter att ha bott ihop i nästan två år kände jag att ett distansförhållande inte ett alternativ för mig, så jag flyttade med. Till en början var jag lite skeptisk, men lockades mer och mer av tanken att prova något nytt. Jag såg det som en utmaning, och idag är jag jätteglad att jag fick chansen.

Kan du berätta om din yrkesroll på Q-med?
-Fick jobb som “Office Assistant“ på Q-Med i London. Tidigare jobbade jag extra på huvudkontoret i Uppsala, vilket hade sin påverkan till att jag fick jobbet i London. 
Sitter med tre andra tjejer och vi sköter allt som har med order, kundsamtal och produktleveranser att göra. Varje vecka är det olika kurser på kontorets behandlingsrum där läkare och sjuksköterskor får utbilda sig i att använda våra olika produkter. Jag hjälper till med att förbereda inför dessa kurser samt se till att det finns mat och dricka till deltagarna. Tack vare kurserna har jag fått en mycket bra överblick av verksamheten -allt ifrån lansering av nya produkter till att se dessa användas.

Har du testat någon Restylane-behandling själv?
-Det har blivit ett antal behandlingar med Restylane genom åren, närmare bestämt fyra om jag inte minns helt fel. Den första skedde för nio år sedan och var mest för att jag ville testa. Jag har alltid blivit så nöjd med resultat, vilket gjort att jag har fortsatt att behandla mig. Den största anledningen till jag gillar produkten är för att den är bestående av hyaluronsyra (något vi har naturligt i kroppen) samt att den “försvinner“ med tiden. Skulle aldrig välja en permanent produkt, då våra kroppar ständigt förändras. Vill tillägga att jag svarar som privatperson, och att det är mina åsikter, och inte som anställd på Q-Med.

#IMG2-R#Vad är det bästa med ditt jobb?
-Jämfört med att arbeta i Sverige så är det “pulsen“ på jobbet samt att det just är i London. Sedan är ju den estetiska branschen kul, jag får jobba med det som intresserar mig och det är inom den branschen jag ser mig själv i framtiden. Det är ett varierande jobb som jag trivs jätte bra med och jag tycker aldrig det ska bli jobbigt eller tråkigt att gå dit. Trodde aldrig att jag skulle säga det om ett jobb..

Hur ställer du dig i frågan om plastikkirurgi?
-Jag har inga problem med plastikkirurgi. Jag tycker att det är upp till var och en vad man vill göra med sin kropp. Många förknippar plastikkirurgi med de överdrivna skräckexemplen och där kan även jag säga att det gått för långt. Jag tycker att man ska tänkta realistisk inför ett ingrepp, plastikkirurgi är för till för att förbättra ens förutsättningar, inte förändra. Om en plastikoperation får personen i fråga att må bättre, varför skulle det inte vara okej?

Hur fåfäng är du?
-Jag skulle nog säga att jag är väldigt fåfäng när det gäller smink.  Jag kan gå i trasiga kläder och rufsigt hår, så länge jag har smink på mig.

Hur gör du dig i ordning för en utekväll på stan (bortsett från kläder och skor)?

-Haha, den frågan skulle nog mina vänner vilja besvara. De brukar bli lite irriterade för att jag tar sådan lång tid på mig. För mig är det där lite av en ritual. Jag gillar verkligen att gå ut och fixningen innan är minst lika kul. Det hela börjar dagen innan, då målar jag naglarna och smörjer in mig med brun-utan-sol. Viktigt att det sker dagen innan. Tre timmar innan jag ska i väg duschar jag bort BUS-lukten. Därefter fönar jag håret och sätter oftast i lite löshår. Jag applicerar min foundation, concealer från YSL och lite solpuder från Nouba. Ögonbrynen är mycket viktigt, det ramar in ansiktet. Blir de fina, känns det genast lite bättre. Sedan är det ögonen kvar, oftst har jag en mörk ögonskugga och vattenfast mascara.

Hur håller du dig i form?

-När jag mår bra tränar jag regelbundet på gymmet. Kombinerar konditionsträning och styrka för att förhindra att överanstränga något. Favoriterna är vibrationsplattan och crosstrainern.

Brukar du gå på några skönhetsbehandlingar regelbundet?
-Här i London går jag och fixar naglarna varannan vecka. Det är skönt att kunna unna sig lite vardagslyx.

Vilken är din favoritprodukt i badrumsskåpet?
-YSLs Lisse Expert advansed, en ögonkräm jag måste ha på innan jag applicerar min concealer. Om jag får nämna en till är det Schwarzkopf, Dust it. Ett pulver som du pudrar i håret för att skapa volym, det borde alla ha i badrumsskåpet.
Läs mer om Mias Londonliv: www.miaedung.blogspot.com

Bildspel: ”Jag gillar Restylane”

Bildspel: ”Jag gillar Restylane”

Mia Edung

Mia Edung

[email protected]

2009-02-16 08:35:00

Publicerad: 16 januari 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp