Så blir de snygga

Dags för den 81:a Oscarsgalan.
Stjärnorna har förberett sig i månader.
Vi vet hur…

Oscarsgalan är årets viktigaste dag i Hollywood.

Hela världen bevakar denna prisutdelningsgala och röda mattan kantas av fotografer. Så det är inte konstigt att kändisarna sedan länge planerat hur de ska bli snyggast på galan.

Så här gör de:

Frisyren
Favoritsfrisören har varit bokad sedan länge, håret är nyklippt och färgen felfritt upptouchad. Idag gäller det bara att fixa den perfekta galafrisyren -blir det utsläppt och glansigt eller kanske uppsatt elegant?

Sminket
För att fastna på bild gäller det att ha en ordentligt markerad makeup -här gäller den dramatiska looken snarare än skirt och naturellt. Stylisterna jobbar övertid med att täcka över skavanker och framhäva de bästa dragen. För de nominerade gäller naturligtvis vattenfast mascara -randiga kinder är ingen hit.

Huden
Alla vet att man inte ska göra en ansiktsbehandling samma dag som en stor fest, så alla masker, peelingar och portömningar är redan gjorda. Eventuell Botox sprutades in redan för en vecka sedan.

Figuren
Hollywoodstjärnorna har bantat och tränat i månader för att komma i Oscarsklänningen. Har de inte riktigt nått målet gäller slimmande bodywrapbehandlingar och silhuettskapande korsetter.

#IMG2-R#Tänderna
Stjärnorna vet hur viktigt det är att ha ett kritvitt smajl på Oscarsfotona och har naturligtvis gjort en ordentlig tandblekning innan galan.

Hårväxten
Julia Roberts vågade vid ett tillfälle visa sig på röda mattan med håriga armhålor -och kritiserades i media i veckor efteråt. De flesta kändisar väljer att istället vaxa, raka eller epilera.

Naglarna
Manikyr och pedikyr läggs oftast samma dag för att den ska se felfri ut på röda mattan, särskilt om stjärnan ifråga kommer att bära öppna skor. I år lär vi se en hel del mörka lacknyanser.

Bildspel: Så blir de snygga

Bildspel: Så blir de snygga

Bildspel: Så blir de snygga

Bildspel: Så blir de snygga

[email protected]

2009-02-20 16:28:00

Publicerad: 20 februari 2009

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge