Så hittar du rätt foundation

Att hitta rätt foundation är något som vissa kan ägna en halv livstid åt. Men det behöver inte vara så svårt. Med våra enkla tips hittar du rätt i skönhetsdjungeln.

1. Fundera på vad du är ute efter. Vill du ha ett täckande eller naturligt resultat. Om du har detta klart för dig kommer det bli lättare att hitta en perfekt foundation.

2. Kommer du att använda din foundation varje dag eller endast på kvällstid tåls att tänkas på. Det bästa är att ha två produkter att växla mellan. En lite tjockare, täckande foundation som mattar ner blanka pannor, samt en vardagsprodukt som ger ett naturligt resultat.

3.
Produktens konsistens avgörs bäst på handen, medan du testar nyansen längs med kindbenet. Applicera en liten mängd och låt produkten sjunka in. Foundations kan nämligen ändra färg när den kommer i kontakt med hudens egna oljor. Be om små tester i olika färger istället för att stressköpa en foundation som visar sig vara för mörk.

4.
Om du har flera olika nyanser hemma är det lättare att anpassa din foundation efter väder, vind och årstid. Många vill ha en lättare foundation på sommaren och en kraftigare på vintern.

Redaktionen
Publicerad: 12 december 2016
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp