“Förlossningen var tuff“

Det vore en underdrift att säga att Ebba von Sydow haft ett händelserikt 2011.
     Det är bara maj, men Ebba har hittills hunnit fylla 30 år, gifta sig, bli mamma till ljuvligt söta dottern Marianne och, just ja, hon har släppt en bok också: "Kungligt snygg".
     För improveme.se berättar hon om stilsäkra prinsessor, sommarplaner och sin nya mammaroll.

Din nya bok heter Kungligt snygg. Hur viktigt är det att vara snygg som kunglighet?
-Haha, inte alls speciellt viktigt… Men jag tycker att det finns mycket härlig inspiration att hitta i de snygga kungligheter jag valt att porträttera i min nya bok.

Hur fick du idén till att skriva boken?

-Jag har bevakat mode och även kungligheter i över tio år. Jag var faktiskt förvånad över att det inte fanns någon bok om kunglig stil – så jag skrev den själv helt enkelt. Samtidigt är det först nu det blivit intressant att tala om kunglig stil, eftersom det idag finns en handfull kungliga kvinnor som är modemakthavare att räkna med. Så såg det inte ut för tio år sedan.

Vilken nu levande kunglighets stil -inklusive hela paketet med kläder, hår, makeup och accessoarer -tilltalar dig mest? Med andra ord: vem personifierar bäst begreppet “kungligt snygg“ i dina ögon?
-Då måste jag säga kronprinsessan Mary av Danmark, hon kan verklig konsten att vara klassiskt korrekt med trendig tvist och framför allt ursnygg och inspirerande. Hon är den perfekta stilprinsessan samtidigt som hon gör en viktig insats för danskt mode internationellt. Enligt mig är marknadsföring av nationellt mode en viktig del av kungliga kvinnors “jobb“.

När det blev känt att Kate Middleton använder en ansiktskräm från Karin Herzog ökade det schweiziska hudvårdsmärkets försäljning med 20 procent. Har du någon teori om vad den effekten beror på?
-Jag är inte förvånad. Den effekten gäller också en kavaj kronprinsessan Mary har på sig eller en klänning som bärs av kronprinsessan Victoria, exempelvis. Kungliga kvinnor kränger, det är ett faktum! Det är i och för sig inget nytt, det var likadant för prinsessan Diana.

Du har inte bara släppt en bok i vår, utan har dessutom fått en dotter, Marianne. Var det någonting med att bli mamma som förvånade dig?
-Att förlossningen var så tuff, det var chockartat för mig. Visst hade jag inte trott att det var enkelt – men ändå. Alla kvinnor som genomgår det förtjänar verkligen en medalj, det är en otrolig prestation.

Finns det någon vardagslyx du försöker unna dig som mamma, trots brist på sömn och egentid?
-Just nu inte så mycket om jag ska vara ärlig, det är ganska mycket jobb för min del så jag kämpar för att pussla ihop tiden. Vardagslyx för mig själv prioriterar jag bort. Mest av allt vill jag ju bara ta hand om min lilla Marianne. Jag längtar efter sommaren, då ska vi försöka vara ordentligt lediga!

Många nyblivna mammor upplever en press att rekordsnabbt komma i innan-graviditeten-form igen. Hur ser du på det?
-Oj, jag har i ärlighetens namn inte haft någon tid över att tänka på det! Jag har fullt upp med Marianne och den tid som blir över ägnar jag åt boken, jobbplanering och bloggen som slukar otroligt mycket tid.

Du gifte dig nyligen och har bevakat både svenska och brittiska kungahusbröllop det senaste året. Vad har du för stil- och skönhetstips för blivande brudar?
-Gör ingen avancerad håruppsättning eller sminkning som du inte är van vid, det kommer du ångra sedan. Du måste vara bekväm för att ha roligt, så är det i alla fall för mig. Samma sak med klänningen, det är så otroligt viktigt att vara bekväm, det syns verkligen.

Vad har du för planer för sommaren, innan vi får se dig i tv-rutan igen i höst?
-Vi åker till Falsterbo och Marstrand, planen är en lång, solig och härlig sommar i Sverige. Och lite utflykter till Österlen, Köpenhamn, Båstad och lite annat smått och gott. Regnar sommaren helt bort får det bli en vecka på Mallis mot slutet, tror jag…

Slutligen: prinsessan Victoria och prins Daniel har inte gjort någon hemlighet av att de vill skaffa barn. Vilket är det främsta råd du skulle ge till dem när de väl blir föräldrar?
-Att inte lyssna på alla råd de får, då blir man knäpp. Och att försöka att inte känna så mycket skuld över att man inte hinner med, att man blir stressad av att alla säger “njut nu, innan det är för sent“ och “den tiden kommer aldrig tillbaka“. Ta en dag i taget och ha roligt. För det är ju så roligt!

Namn: Ebba Kleberg von Sydow
Ålder: 30 år
Bor: Stockholm
Familj: Maken Johan och dottern Marianne
Yrke: Programledare, författare och bloggare
Aktuell: Med nya boken “Kungligt snygg“, som finns ute nu

Ebba von Sydow är aktuell med boken

Ebba von Sydow är aktuell med boken ”Kungligt snygg”.

Här är hon tillsammans med sin mamma och sin dotter Marianne på bokreleasen, som naturligtvis hölls på Kungliga slottet.

Här är hon tillsammans med sin mamma och sin dotter Marianne på bokreleasen, som naturligtvis hölls på Kungliga slottet.

Ebba var förra året redaktör och programledare för

Ebba var förra året redaktör och programledare för ”Det kungliga bröllopet” i SVT.

I dag är hon programledare för

I dag är hon programledare för ”Gokväll Lördag” i SVT, som startar igen i höst.

Med en glammig galauppsättning på Kristallen 2010.

Med en glammig galauppsättning på Kristallen 2010.

Den mest stilsäkra prinsessan, enligt Ebba, är kronprinsessan Mary av Danmark.

Den mest stilsäkra prinsessan, enligt Ebba, är kronprinsessan Mary av Danmark.

Vår egen kronprinsessa Victoria får också ofta tummen upp av Ebba.

Vår egen kronprinsessa Victoria får också ofta tummen upp av Ebba.

Det får även nyblivna hertiginnan av Cambridge, Catherine Middleton, vars bröllop Ebba bevakade både i tv och i sin blogg på SVT.se.

Det får även nyblivna hertiginnan av Cambridge, Catherine Middleton, vars bröllop Ebba bevakade både i tv och i sin blogg på SVT.se.

malin.lundblad@improveme.se

2011-05-19 14:59:00

Publicerad: 19 maj 2011

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep